BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriPaypal’dan kripto para hamlesi----

Paypal’dan kripto para hamlesi

Paypal’dan kripto para hamlesi
22 Ekim 2020 - 10:30 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü dijital ödeme şirketi Paypal ödeme ağına kripto para birimlerini de kattığını açıkladı. Bu sayede kripto paralarla Paypal’ın bağlı olduğu 26 milyon işyerinden alışveriş yapılabilecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dijital ödeme şirketi PayPal Holdings çarşamba günü kripto para birimleri piyasasına giriş yaptı. Şirket müşterilerinin internet cüzdanlarından bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin alım satımına ve ticaretine izin verecek.

Reuters’ın haberine göre Paypal müşterileri 2021’in başından itibaren kripto para kullanarak şirketin işletme ağında bulunan 26 milyon işyerinden alışveriş yapabilecek.

Paypal Başkanı ve CEO’su Dan Schulman bir röportajında bu hizmetlerin küresel kullanımıyla dijital paraların kullanımının artmasına ve yeni dijital paraların merkez bankalarınca ve şirketlerce geliştirilmesine yardımcı olmasını umduğunu belirtti.

Schulman, “Merkez bankalarıyla birlikte çalışıyoruz ve tüm dijital para birimi formlarını ve Paypal’in bu süreçte nasıl bir rol oynayacağını değerlendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Şirket, ABD'li hesap sahiplerinin önümüzdeki haftalarda PayPal cüzdanlarında kripto para satın alabilecek, satabilecek ve saklayacaklarını belirtti. Dijital ödeme şirketi 2021’in ilk yarısında alt şirketi Venmo’da bu geliştirmeleri uygulamayı ve diğer ülkelere yayılmayı planlıyor.

Kripto para teknolojilerini yaygınlaştıracak atılım

Mobil ödeme sağlayıcısı Square Inc ve hisse senedi ticareti uygulaması şirketi Robinhood Markets Inc gibi diğer ana finans teknolojisi (fintek) şirketleri, kullanıcıların kripto para birimleri alıp satmalarına izin veriyor. Ancak PayPal'ın lansmanı geniş erişim alanı göz önüne alındığında bu geliştirmeler oldukça kayda değerdir.

Merkezi San Jose, Kaliforniya'da bulunan Paypal, dünya çapında 346 milyon aktif hesaba sahip ve ikinci çeyrekte 222 milyar dolarlık ödeme işlemi yapıldığı görülüyor.

Kripto paralar volatilite dalgalanmaları fazla olması nedeniyle spekülatörler açısından cazip görülürler. Ancak ticaretle uğraşanlar ve alışveriş yapanlar için aynı cazibeyle bakılmazlar. İşlemler diğer genel ödeme sistemlerine göre daha yavaş ve daha maliyetlidir. Ödeme şirketinden yapılan açıklamaya göre Paypal’daki kripto para birimi ödemeleri ABD doları gibi itibari para birimleri kullanılarak yapılacak. Bu da satıcıların kripto para üzerinden ödeme almayacağı anlamına geliyor.

Paypal, Facebook Libra'nın kurucu üyelerindendi

Dünyanın dört bir yanındaki birçok merkez bankası, önümüzdeki yıllarda para birimlerinin dijital versiyonlarını geliştirme niyetlerini dile gelirken, Facebook 2019 yılında Libra adı verilen bir kripto para birimi projesinin oluşturulmasına öncülük etti. Paypal bu hareketin kurucu üyelerindendi fakat bir süre sonra projeden çekildi.

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’nın ilk şartlı kripto para birimi lisansını alan PayPal'ın, ilk aşamada bitcoin olmak üzere ethereum, bitcoin cash ve litecoin adı verilen diğer kripto para birimlerinin satın alımına izin vereceği belirtildi. Paypal bu hizmeti sunabilmek için Paxos Trust Company ile ortaklık kurdu.

Bankacılık sektöründe 'blockchain' hamlesi

 

Bitcoin Türk Lirası bazında rekor kırdı

 

OECD kripto paraların vergilendirilmesi için çağrı yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)