BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Patron kredi yerine öz kaynaklarını kullanacak"----

"Patron kredi yerine öz kaynaklarını kullanacak"

Patron kredi yerine öz kaynaklarını kullanacak
11 Şubat 2016 - 07:13 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Ertaş: Şirket sahiplerinin kredi yerine evi ve arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynakla çalışılması gereken döneme girildi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi.

MÜSİAD Ankara şubesinin toplantısında konuşan Ertaş, dünya ekonomisinin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu sürece ne kadar kol kola omuz omuza girersek, ülke olarak iş adamları olarak normal vatandaşlar olarak, o kadar daha az zararla geri beslemeyle bu işi atlatırız. Küresel risklerin farkında olmak bunlara önceden tedbir almak hepimizin vazifesi. Yoksa türbülans çok kolay atlatılacak gibi gözükmüyor” dedi.

5. büyük enflasyon

Ertaş, 9.81 ile Türkiye’nin, dünyanın 5. büyük enflasyonu olduğunu belirterek, “Bizim yüzde 5 ve altında bir enflasyonla yaşamamız lazım ki faizler de ona uyumlu olarak aşağı çekilsin. Başka ülkelerde negatif faizden bahsediyoruz. Onlardaki işletmeler yüzde 1 - 2 ile kredi kullanıyorlar. Bizde en iyi firmalar bile 15 ile kullanıyor. Sanayide ciddi bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç var diye konuştu.

Ertaş, 1 Temmuz 2015’te yürürlüğe giren uygulama ile nakit özkaynağını sermayesine katan işverene vergi avantajı sağlandığını anımsattı. Gerçekten üreten şirketlerin sermayesini artırmak için gerek devlet katkısıyla, gerekse düşük finansmanla şirketlere sermaye entegrasyonu yapılması gerektiğini vurgulayan Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi. (Milliyet / Mithat Yurdakul)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)