BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPatriotların gidişi ne zaman olacak?----

Patriotların gidişi ne zaman olacak?

Patriotların gidişi ne zaman olacak?
24 Ocak 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Davutoğlu sınırdaki Patriot’lar için, “Suriye’de istikrar oluştuğu saat Patriot’lar ve NATO askerleri çekilir” dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırına yerleştirilen Patriot füzelerinin bu ülkeden gelen tehdit bitmesi halinde hemen kaldırılacağını söyledi.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantısına katılmak için İsviçre’nin Davos kasabasına giden Davutoğlu, CNBC-e televizyonuna yaptığı açıklamada Patriot’ların savunma amaçlı olduğuna dikkat çekti. Davutoğlu, “Bu sistem savunma ihtiyacı var olduğu sürece Türkiye’dedir. Yarın Suriye’de istikrar oluşur ve özellikle balistik füze riski ortadan kalkarsa, Türkiye’den aynı gün, hatta aynı saat içinde Patriot’lar ve eşlik eden NATO askerleri çekilir” dedi. Önümüzdeki aylarda Türkiye - Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin olumlu yönde ivme kazanacağına inandıklarını da belirten Davutoğlu AB ile vize konusunda da yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
Kamplarda 2169 bebek doğdu
Bakan Ahmet Davutoğlu, Davos’ta BM Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Ertharin Cousin ile insani işlerden ve acil yardımlardan sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos ile bir ortak basın toplantısı da düzenledi. BM Güvenlik
Konseyi’nin Suriyelilere insani yardım konusunda bile karar alamadığını belirten Davutoğlu, “Suriyelileri sadece bombardımanlar değil, uluslararası toplumun sessizliği de öldürüyor” dedi. Davutoğlu, Türkiye’nin kapısını Suriyelilere asla kapatmayacağını vurguladı.
Türkiye’deki kamplarda 160 bin Suriyeli sığınmacının 16 kampta ağırlandığını ve ilave 60-70 bin Suriyelinin Türkiye’deki yakınlarının yanında kaldığını ya da kendi imkanıyla farklı şehirlere yerleştiğini anlatan Davutoğlu, “İlginç bir istatistik olarak kamplarda 2169 bebeğin dünyaya geldiğini söyleyebilirim. Doğumlarda hastaneler düzenli hizmet verdi. Bu bebeklerden bir tanesi bile kaybedilmedi” dedi.
Sadece 33.5 milyon $ destek
Türkiye’nin bugüne dek Suriyeli sığınmacılara 500 milyon dolar yardımda bulunduğunu kaydeden Davutoğlu, bugüne dek sığınmacılar için BM’den 29 milyon dolar ve diğer tüm ülkelerden 4.5 milyon dolar katkı geldiğini söyledi. Davutoğlu, yardım kuruluşlarıyla başlatılan “Suriye için Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyasında sadece 1 haftada Türk halkının 10 milyon dolar yardımda bulunduğunu aktardı.
BM Genel Sekreter Yardımcısı Amos ve Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Cousin ise Suriyelilere insani yardımları nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)