BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPassolig davası ertelendi!----

Passolig davası ertelendi!

Passolig davası ertelendi!
09 Aralık 2015 - 15:23 www.finansgundem.com

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig’in iptali istemi ile ilgili davada Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesine karar verdi

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) tarafından Passolig uygulamasının iptali istemi ile açılan davanın görülmesine Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın sekizinci duruşmasına Taraf-Der avukatları davalı Türkiye Futbol Federasyonu ve Aktif Yatırım Bankası avukatları ile çok sayıda taraftar katıldı.
 
Hakim Adnan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruya henüz cevap verilmediğini bildirdi.
 
TFF avukatı Duygu Yaşar, Anayasa Mahkemesi’nin Passolig’in esasını etkileyecek şekilde bir karar vermediğini, davanın iptalini istedi. Aktif Yatırım Bankası avukatı Özlem Özsan ise davanın reddedilmesini, mahkemenin aksi yönde ise Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının beklenmesini istedi.
 
Kararını açıklayan hakim Adnan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi’nin kararının beklenmesine hükmetti. Uyuşmazlığın esasını çözecek nitelikte tedbir kararı verilemeyeceğini belirten hakim Adnan Yılmaz duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
Passolig’in anayasaya aykırılığı ile ilgili maddeleri görüşen Anayasa Mahkemesi sadece federasyonların, elektronik kart bilgilerinin kulüpler adına reklam ve pazarlamasındaki yetkilerini kısmen veya tamamen üçüncü kişilere devredebileceğine ilişkin maddenin iptaline karar vermişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eskiPassocu17 Aralık 2015 14:06

    taraftar uzerinden para kazanmaya calismak abes bunu devlet gucu ile pazarlamak daha da abes , iyi olmus