BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPaşinyan'dan veto kararına tepki----

Paşinyan'dan veto kararına tepki

Paşinyan'dan veto kararına tepki
28 Şubat 2021 - 15:19 www.finansgundem.com

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kendisinin sunduğu, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasını öngören kararnamenin Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından imzalanmamasını eleştirdi

Facebook hesabından canlı yayın yapan Paşinyan, Sarkisyan'ın Gasparyan'la ilgili tasarrufu ve taraftarlarının yarın düzenlemeyi planladığı miting ve yürüyüşle ilgili açıklamalarda bulundu.

Paşinyan, "Yarın mitingde askeri darbe girişimi, Cumhurbaşkanı'nın anlaşılmaz, dayanaksız, yasal zemini olmayan kararı hakkında konuşacağız. Bunları ele almalıyız ve bunun ardından birtakım çıkarımlar yapılabilir" diye konuştu.

'Yarınki mitingin amacı demokratik ve anayasal düzenin korunması'
Bu arada Paşinyan, destekçileri tarafından yarın düzenlenecek miting ve yürüyüşün amacının ülkedeki demokratik ve anayasal düzenin korunması olduğunu söyledi.

Paşinyan, "Yarınki miting ve yürüyüşün amacı, Ermenistan'daki demokratik, anayasal düzenin ve halkın iktidarının korunması. Bizim iktidarımızın değil, halkın iktidarının. Zira ülkemizde iktidar halka aittir" ifadelerini kullandı.

Paşinyan, miting ve yürüyüşe başkent Erivan'dan ve Ermenistan'ın tüm bölgelerinden mümkün olduğunca fazla kişinin katılacağını umduğunu ekledi.
Paşinyan, ordunun istifasını istemesinin ardından Gasparyan'ın görevden alınmasına karar vermiş ve bununla ilgili kararnameyi Sarkisyan'ın imzasına sunmuştu.

Ancak Sarkisyan, kararnameyi imzalamayacağını duyurmuş, bunun üzerine Paşinyan kararnameyi tekrar göndereceğini açıklamıştı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Paşinyan'a veto

Ermenistan'da darbe girişimi! Paşinyan sokağa çıktı

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ase5328 Şubat 2021 21:17

    parlamenter sistem sistem değil. çok şükür kurtardık. ne karar alabiliyorsun ne bise. avrupada bıktı bu sistemden italya başta olmak üzere

  • RAMO CANCAN28 Şubat 2021 16:33

    PKK lara güvenip Türk.lerin karşısına çıktalar.pkk yı arkasına alıpda başaran bir ülke ve parti varmı söylebilirmiziniz.bizde de chp pkk yı destekleyenlerden medet umuyorlar bakın 10 seçime girip kayıp ettiler.şimdi 11 çi seçimlerde yine kayıp edecekterdik.çünkü her zaman hak batılı yenmiştir.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU28 Şubat 2021 16:31

    Ermenistan Türk'lerden öyle darbe yediler ki.50 sene geçse yine kendilerine gelemezler.iç savaş çıkar ise şaşırtmam.

  • AHMET ÖZBİR28 Şubat 2021 16:23

    PARLAMENTER sistemi atın çöpe, geçin Başkanlığa, cuntacıyı da kaosçuçocuklarını da anında aforoz edin, hizmeti seçin. Gerçi sizin darmadağın olmasını bir Türk evladı olarak isterim. Çünkü kahpeliğinizi unutmadık. Azerbaycan'ın canı Hocalı'da binlerce insanı kurşuna dizdiniz. Beter olun, istikrarsızlık içinde boğulun inşallah.