BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParlamento ateşe verildi! OHAL ilan edildi----

Parlamento ateşe verildi! OHAL ilan edildi

Parlamento ateşe verildi! OHAL ilan edildi
30 Ekim 2014 - 23:54 www.finansgundem.com

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin 27 yıllık iktidarına isyan eden halk parlamentoyu ateşe verdi

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da Devlet Başkanı Blaise Compaore'nin 27 yıllık iktidarına isyan eden halk parlamentoyu ateşe verdi. Devlet Başkanı Compaore ülkede, olağan üstü hal ilan ederken hükümet feshedildi.

Başkent Ouagadougou'da Devlet Başkanı Compaore'nin iktidarına karşı isyan devam ediyor. Daha önce parlamento dahil olmak üzere diğer hükümet binalarını ateşe veren öfkeli halk, milletvekillerinden gelecek yıl yapılacak seçimlerde yeniden seçilmesine izin vermemeleri yönünde baskı yapıyor ve Devlet Başkanı'nın istifasını istiyor.  

Şimdiye kadar bir protestocunun hayatını kaybettiği belirtilen protetostolar sırasında Ordu öfkeli kalabalığa müdehale ettiği diğer yandan çok sayıda askerin de protestolara katıldığı bildirildi.

Ana muhalefet lideri Zephirin Diabre ise orduya insanların yanında olması çağrısı yaparak devlet başkanına istifa çağrısı yaptı.

Devlet Başkanı Compaore askeri darbeyle iktidara geldiği 1987 yılından bu yana bugüne kadar dört seçim kazandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)