BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPark yeri 1 milyon dolara satıldı----

Park yeri 1 milyon dolara satıldı

Park yeri 1 milyon dolara satıldı
24 Ekim 2019 - 09:16 www.finansgundem.com

Gayrimenkul fiyatlarının el yaktığı Hong Kong'da bir park yeri yaklaşık 1 milyon dolara alıcı buldu

Hong Kong'da bir park yerinin 1 milyon dolara alıcı bulduğu yönündeki haberler, ateş pahalı gayrimenkul fiyatlarına dair bir ipucu için verebilir.

7.6 milyon Hong Kong Doları'na (970 bin ABD Doları) satılan alan, şehrin -ve muhtemelen tüm dünyanın- en pahalı park yeri. Satışı yapan kişi geçen yıl bir ofis binasında alan alıp satarak dokuz ayda yaklaşık 900 milyon HK Doları kazanan ünlü iş adamı Cheung Shun-yee.

Satışa konu olan park yeri de aynı binada bulunuyor. “The Center” binası Hong Kong'un en uzun gökdelenlerinden biri ve aynı zamanda dünyadaki en pahalı ofis kulesi. Sadece bir tek park yeri karşılığında Manhattan'da tek yatak odalı bir daire satın alınabiliyor.

Centaline Commercial idari direktörü Stanley Poon, “The Center'da alan sahibi olanların birçoğu finans ya da diğer hızlı büyüyen işlerde. Sahip oldukları ofis katlarının değeriyle kıyaslandığında varlıklı iş adamları için bu dikkate değer bir alım değil.” dedi.

Dudak uçuklatan fiyatlar Hong Kong'da ultra zenginler ve halk arasındaki farkı gözler önüne seriyor. Zengin ile yoksul arasındaki gelir eşitsizliğinin tetiklediği, aylardır süren sert protestolar kolay kolay sona erecek gibi görünmüyor.

Hong Kong'un 2016'da 45 yılın zirvesine çıkan Gini katsayısı gelişmiş ekonomiler arasında da zirvedeydi. Onca lüks ve ihtişamın yanında şehirdeki beş kişiden biri fakirlik sınırının altında yaşıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)