BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakPark Orman'a gökdelen yapılacak mı----

Park Orman'a gökdelen yapılacak mı

Park Orman'a gökdelen yapılacak mı
22 Temmuz 2014 - 05:38 www.finansgundem.com

Bilgili, Park Orman'a gökdelen yapılacağı iddialarını yalanladı: İstanbul'un en değerli projesini kirletmek istiyorlar. Buraya şehir parkı planlıyoruz

İstanbul Maslak’ta yer alan Park Orman’ın imara açıldığı ve yeşil alanda villa ve sosyal tesis projesi yapılacağı iddialarına yanıt geldi. Gülistan Alagöz'ün konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in ortak olduğu Ege Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları şirketi 1490 dönüm büyüklüğündeki Park Orman Tabiat Parkı’nın işletme hakkını 10 Aralık 2010 tarihinden itibaren 29 yıl süreliğine almıştı. Ege Turizm ve Gayrimenkul şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bilgili’ye söz konusu yeşil alanda villa yapılacağı iddialarını sorduk.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Park Orman için planladıkları proje için bilgi kirliliği olduğunu belirten Serdar Bilgili, “İstanbul’un en değerli projelerinden biri yapılacakken, bu iş kirletilmeye çalışılıyor. Projede villa, ev gibi yapılar olmayacak. İmara açıldı denilince herkesin aklına gökdelen geliyor. Oysa biz buraya önemli bir şehir parkı planlıyoruz” dedi. Söz konusu proje tasarımı için yurtdışı çalışmalarının yapıldığını belirten Bilgili, doğaya zarar vermeyeceklerini ve tek bir ağacı dahi kesmeyeceklerini söyledi. Bilgili proje kapsamında park ve bu alanda ihtiyaç duyulan birimler olacağını kaydetti.

RAPOR KRİZİ

Park Orman için Ocak 2014’te Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlandığı, raporda projenin uygulanması halinde bir doğa katlimanı olacağı görüşlerine yer verildiği öne sürüldü. Bugün gazetesinin gündeme getirdiği haberde, raporu hazırlayan 1. Bölge Müdürü Haluk Özder ile Şube Müdürü Umut Cebeci görevlerinden alındığı iddia edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)