BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParis'te polise 'drone' yasağı----

Paris'te polise 'drone' yasağı

Paris'te polise 'drone' yasağı
19 Mayıs 2020 - 10:49 www.finansgundem.com

Fransa’da Danıştay, Paris'te sokağa çıkma yasağına uymayanları tespit için kullanılan drone ile kişilerin kayıt altına alınmasının insan hakları ihlali olduğuna hükmetti

Fransa'da Danıştay, başkent Paris’te polisin drone ile vatandaşları gerekçe göstermeden kayıt altına almasını yasaya aykırı buldu.

Korona virüs salgını nedeniyle kişilerin kayıt altına alınmasının insan hakları ihlali olduğu belirtilen kararda, drone ile kayıt için geçerli bir neden ya da kimlik tespitini engelleyen durumların olması gerektiği vurgulandı. 

İnsan Hakları Avukatı Patrice Spinosi, karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha evvel bizim de öne sürdüğümüz gibi Danıştay burada söz konusu durumu yasal bir gerekçeye dayandırılmamış kişisel veri kullanımı olduğu değerlendirmesinde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.

Paris Emniyet Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağına uymayanları tespit etmek ve uyarı mesajı yayınlamak üzere 20’den fazla drone kullanıyordu.

Danıştay’ın kararı sonrası polis başkentte salgın nedeniyle drone uçuramayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)