BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParis'te elektrikli scooter referandumu----

Paris'te elektrikli scooter referandumu

Paris'te elektrikli scooter referandumu
16 Ocak 2023 - 00:19 www.finansgundem.com

Fransa'nın başkenti Paris'te Belediye Başkanı Anne Hidalgo meydana gelen kazalar ve çevre sorunları nedeniyle sokaklarda kiralanabilen elektrikli scooterların yasaklanması için bir referandum yapılacağını açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te hem eğlence hem de ulaşım aracı olarak tercih edilen elektrikli scooterlarla ilgili ilginç bir karar alındı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo hızla yaygınlaşan elektrikli scooterların yasaklanmasıyla ilgili referandum yapılacağını açıkladı.

Euronews'in haberine göre scooter hizmetine devam edilip edilmeyeceğinin sorulacağı referandumdan çıkacak karara, hizmetin durdurulmasını isteyen ve scooter 'istilasına' karşı adeta 'savaş açan' Belediye Başkanı uyacağını açıkladı.

Paris'te akıllı telefon uygulamaları kullanılarak sokaklarda bulunan toplam 15 bin elektrikli scooter'ı kapsayacak referandum, Parislilerin sahip oldukları elektrikli scooterları ise kapsamayacak.

Paris Belediye Başkanı'nın scooterları yasaklamak istemesinin arkasında ise trafikten çevre sorunlarına kadar birçok neden bulunuyor.

Kaza sayısında yüzde 37 artış

Ters yöne giren, yaya ve araçlara çarpan, birkaç kişinin aynı anda kullandığı araçlar nedeniyle başkentte 2022 Ocak ile Ağustos ayları arasında toplam 330 kaza bildirildi. Bu rakam 2021'e nazaran yüzde 37'lik bir artışı işaret ediyor.

Paris Belediye Başkanı'nın dikkat çektiği bir diğer sorun ise scooterların çevreye verdiği önemli zarar. Zira ülkenin diğer büyük şehirlerinde de olduğu gibi birçok scooter nehirlere atılıyor. Akülü olan araçların bataryalarından sulara zehirli kimyevi maddeler sızdığı düşünülüyor. Bu araçların bataryalarının kullanılmaz hale gelmesi durumunda ise geri dönüşüm sorunu ortaya çıkıyor.

Referandumun nisan ayında yapılmasının nedeni ise scooterları işleten üç firmanın belediye ile olan sözleşmelerinin mart sonunda noktalanacak olması. Referandumdan scooterların yasaklanması yönünde çıkacak bir karar toplam 450 bin kullanıcısı bulunan bu şirketlerde çalışan 800 kişinin işine son verilmesi anlamına gelecek.

Hırvatistan euroya geçiş sürecini tamamladı

 

Londra, İran'daki büyükelçisini geri çekiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Levent Ture16 Ocak 2023 09:36

    Scooterlar sehir içinde kullanimi kesinlikle yasaklanmali, ancak Yazlik kesimlerde , sayfiye yerlerinde,tatil bölgelerinde , sehirlerde de trafikten arindirilmis bolgelerde kullanimina izin verilmeli.

  • E.g.16 Ocak 2023 06:06

    ÜLKEMİZDE MOTORLU TAŞITLARIN ŞEHİR İÇİ HIZ SINIRLARI AZALTILMALI BAZI CADDELERDE YAYA KALDIRIMLARI YOK DENECEK DERECEDE DAR BIRAKILMIŞ MECBUREN YAYALAR YOLDA YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR