BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParis saldırganı yaralı ele geçirildi----

Paris saldırganı yaralı ele geçirildi

Paris saldırganı yaralı ele geçirildi
18 Mart 2016 - 21:23 www.finansgundem.com

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen operasyonda, Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam yaralı olarak ele geçirildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Molenbeek semtinde gerçekleştirilen operasyonda, Paris saldırılarının firari zanlısı Salih Abdüsselam'ın yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Belçikalı yetkililerce yapılan açıklamaya göre, bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda, bacağından vurulan Abdüsselam, yaralı ele geçirildi.

Operasyon öncesi yaşananlar
Abdüsselam'ın ele geçirildiği operasyon öncesinde Brüksel'de hareketli saatler yaşandı.

Brüksel yakınlarındaki Forest bölgesinde polisin bugün bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda Abdüsselam'a ait parmak izi tespit edildi.

Brüksel Savcılığı Sözcüsü Eric Van Der Sypt, yaptığı açıklamada, polisin düzenlediği baskın sırasında bir kişinin öldüğünü ve Salih Abdüsselam olduğu sanılan bir kişinin de kaçtığını ifade etti.

Van Der Sypt, Abdüsselam'a ait parmak izinin bir bardakta tespit edildiğini, dairede 11 kalaşnikof şarjörü ve çok miktarda mühimmat bulunduğunu açıkladı.

Operasyon öncesinde Abdüsselam'ın binada olduğuna dair net bilgi olmadığını anlatan Van der Sypt, firari zanlının, binada "günler, haftalar hatta aylar" geçirmiş olabileceğini belirtti.

Paris saldırıları
DAEŞ üyeleri, 13 Kasım 2015'te Paris'te eş zamanlı saldırılar gerçekleştirmiş, olayda 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının Brüksel'de Fransız ve Belçika vatandaşları tarafından planlandığı iddiası üzerine operasyonlar başlamış, 30'dan fazla kişi gözaltına alınmış, bunlardan 8'i tutuklanmıştı.

Ancak tüm operasyonlara rağmen, Paris saldırılarında yer aldıktan sonra Belçika'ya geri dönen Salah Abdüsselam bulunamamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)