BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParfüm şişesinde kokain ele geçirildi----

Parfüm şişesinde kokain ele geçirildi

Parfüm şişesinde kokain ele geçirildi
25 Mart 2023 - 14:13 www.finansgundem.com

İstanbul Havalimanı'nda Brezilya uyruklu yolcunun parfüm şişesinde 4 kilo 707 gram kokain ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin İstanbul Havalimanı'ndaki bir uyuşturucu kuryesine yönelik operasyonunda parfüm şişesine gizlenmiş 4 kilo 707 gram kokaine el konuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, narkotik suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri risk analizinde Sao Paolo-İstanbul seferini yapan uçaktaki bir yolcuyu mercek altına aldı.

Şahsın İstanbul Havalimanı'nı transit olarak kullanarak başka bir ülkeye geçiş yapacağını tespit eden ekipler, uçağın iniş yapmasının ardından fiziki takibe başladı. Eş zamanlı olarak şüpheli şahsın valizleri, x-ray taramasından geçirildi.

Valizlerde şüpheli yoğunluk bulunduğunun tespit edilmesi üzerine ekipler operasyon planladı.

İki valiz banda verilerek şahsın beklemekte olduğu yolcu salonuna gönderildi. Yolcu salonunda bekleyen ikinci ekip, şüphelinin, valizlerini banttan almasını bekledi. Şahsın, valizini almasının ardından ekiplerce müdahale edilerek üst ve eşya araması gerçekleştirildi.

Arama sırasında Brezilya uyruklu şahsın valizlerinden birinin içerisindeki çeşitli markalara ait parfüm, roll-on ve şampuan şişeleri ekiplerin dikkatini çekti. Söz konusu eşyalar kontrol edildiğinde içlerine likit ve toz halde uyuşturucu olduğundan şüphelenilen maddeler yerleştirildiği anlaşıldı.

Analiz neticesinde anılan maddelerin kokain olduğu tespit edildi. Operasyonda toplam 4 kilo 707 gram kokain ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Midelerinde 3 kilogram eroin bulunan turistler yakalandı

BM raporu: 2 bin ton kokain ele geçirildi

Avustralya tarihinde ilk! 2,4 ton kokain ele geçirildi

Atatürk Havalimanı'nda 30 kilo kokain ele geçirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)