BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkParasını unutanların listesi yayınlandı----

Parasını unutanların listesi yayınlandı

Parasını unutanların listesi yayınlandı
08 Şubat 2013 - 16:32 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği 2012'de banada parasını unutanların listesini sitesinde yayınladı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bankalarda 2012 yıl sonu itibariyle mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları zaman aşımına uğrayan vatandaşların listesini açıkladı.
TBB, üyesi bankalarda 2012 yılsonu itibariyle zaman aşımına uğramış hesapları açıkladı. Bankada parası zaman aşımına uğrayan vatandaşlar www.zamanasimi.org/tbb internet sitesine girerek, bankada unuttukları ve almak için başvuruda bulunmamaları halinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek paralarının miktarını öğrenebilirler.
Bilindiği üzere, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabi tutuluyor. Söz konusu kanun gereğince, zamanaşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi Türkiye Bankalar Birliği internet sitesinde Şubat ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar ilan ediliyor.
Bu çerçevede, listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2013 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın herhangi bir şubesine geçerli kimlik bilgileri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)