BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinParalı stres odası----

Paralı stres odası

Paralı stres odası
29 Kasım 2021 - 09:30 www.finansgundem.com

Güney Koreliler Kovid'le yaşamayı öğrenirken, dinlenmek için ayrılmış alanlar popülerlik kazanıyor

Bazen ihtiyacınız olan tek şey, doğal yaşamla çevrelenmiş sessiz bir yerdir. Burada stres atıp, çok ihtiyaç duyduğunuz ruh haline ulaşabilirsiniz.

Bazı Güney Koreliler, müşterilerin belirlenmiş "rahatlama" alanlarında zaman dilimleri rezerve etmelerine olanak tanıyan Seul Ormanı yakınlarındaki bir kafede, tam da bunu yapma ayrıcalığı için para ödüyor.

The Washington Post'un haberine göre The Green Lab, oradayken ayakkabı giyilmesine veya konuşulmasına izin verilmeyen, sadece 10 kişilik bir çay dükkanı.

Güney Koreliler arasında rahatlamaya ayrılmış bir alana sahip olma fikri popülerlik kazandığından, kafe koronavirüs pandemisi boyunca tutarlı seviyede ziyaretçi ağırladı.

Müşteriler, gökyüzüne ve bolca ağaca bakan bir odada rahat bir sandalyede oturup okuyabiliyor, yazabiliyor, meditasyon yapabiliyor veya bir fincan çay eşliğinde manzaranın keyfini çıkarabiliyor.

The Green Lab çalışanı Bae Hyun, The Washington Post'a Kore toplumunda "tamamen hiçbir şey yapmamanın kabul edilebilir olduğu" alanlar bulmanın zor olduğunu söyledi.

Bae Hyun, "Buna gitgide daha fazla ilgi duyuluyor gibi görünüyor fakat yaygın olarak popüler hale gelmesinin biraz daha zaman alacağını düşünüyorum" dedi ve halk Kovid'le yaşamayı öğrendikçe bu konseptin daha yaygın hale gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Güney Kore'deki stres seviyeleri, pandemi patlak vermeden önce de yüksekti; işçiler zamanla dünyadaki en fazla ek mesaiyi yapan çalışanlardan olmuştu.

Resmi rakamların 2017'de yüzlerce kişinin fazla mesai nedeniyle öldüğünü ortaya koymasının ardından, 2018'de Güney Kore hükümeti, maksimum çalışma saatlerini 12 saat ücretli ek mesaiyle haftada 68'den 40 saate indiren bir yasa çıkarmıştı.

Aşırı çalışma nedeniyle ölüm olayını tanımlamak için "gwarosa" kelimesi kullanılıyor.

Önceki aylarda yayımlanan bir ankette, Güney Koreliler arasındaki stres ve depresyon düzeylerinin pandemi nedeniyle arttığı ve ankete katılan 1000'den fazla Korelinin yüzde 72,8'inin stresli olduğunu söylediği ortaya çıkmıştı.

Tüketici eğilimleri araştırmacısı Yoon Duk-hwan, The Washington Post'a açıklamasında pandemi devam ederken dinlenme alanlarına daha fazla talep gösterilmesini beklediğini söyledi.

Duk-hwan, "Aynı anda hem kapana kısılmış hem de yalnız hissetmekle başa çıkmak zor" dedi.

Dünyanın en huzurlu ve stresli kentleri belli oldu

 

Uzmanlar araştırdı; stres antikor düşmanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)