BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPara piyasası fonlarında ücretler dibi buldu----

Para piyasası fonlarında ücretler dibi buldu

Para piyasası fonlarında ücretler dibi buldu
29 Mayıs 2020 - 14:46 www.finansgundem.com

Dev varlık yöneticileri para piyasası fonlarındaki negatif getiri riski nedeniyle fon ücretlerini düşürüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'li varlık yöneticileri, güvendikleri kısa vadeli borç getirilerindeki dramatik düşüş sonrasında, müşterilerine negatif getiri riski olan para piyasası fonları için aldıkları ücretleri düşürüyorlar.

Financial Times’ın haberine göre, Federe Hermes, Fidelity ve TIAA-CREF gibi para piyasasının fonlarının önemli yöneticileri bazı ürünlerinin ücretlerinden feragat etmeye şimdiden başladı. Bir diğer büyük fon yöneticisi olan Vanguard, henüz ücretlerden feragat etmeye gerek olmadığını, ancak yatırımcıların getirilerini olumlu tutmaya olan bağlılığını sürdürdüğünü söyledi.

Araştırma şirketi Crane Data’nın Veri Sağlayıcısı Peter Crane diğer fon yöneticilerinin de aynı yolu izleme olasılığının yüksek olduğunu belirterek “En son faizlerin sıfıra indiğinde çoğu fonun giderlerinin yarıya indirildiğine şahit olduk” ifadelerini kullanıyor.

ABD Merkez Bankası, küresel piyasalarda etkisi nedeniyle, kısa vadeli faiz oranları hedefini yüzde 1,5 oranında azaltarak, korona virüsün sıfır ile yüzde 0,25 arasında bir orana indirdi. Bu da üç aylık Hazine getirisini yüzde 0,14'e düşürdü.

Finans sektörü fonlardan vazgeçmedi

Bu yetersiz getirilere rağmen, ürkmüş yatırımcılar para piyasası fonlarına nakit akıttılar. Yatırım Şirketleri Enstitüsü verilerine göre, sektör varlıkları mart ayı başından bu yana 1 trilyon dolardan fazla artarak 4,8 trilyon dolara ulaştı. Bu para akışı fonların sıfıra yakın verimle borç satın almaya iterek genel getirilerini aşağıya çekti.

Federe Hermes, 30'dan fazla para piyasası fonundaki ücretleri düşürüldüğünü açıkladı. TIAA-CREF, devlet borçlarına ve devlet destekli menkul kıymetlere yatırım yapan iki fonun ücretlerini almayı bıraktı. Fidelity'nin sözcüsü ise, "Para piyasası yatırım fonlarımızın getirilerini yakından izliyoruz" diyerek, bazı fonların ücretlerinden feragat ettiğini ve bunu diğer para piyasası yatırım fonlarına da yapmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Wall Street ABD-Çin gerginliğinden milyarlarca dolar kaybedebilir

 

AB stratejik şirketleri korumaya alıyor

 

AB'den Ukrayna'ya 500 milyon avroluk kredi

 

Türkiye büyümede Avrupa'ya fark attı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)