BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaPara mı, kariyer mi?----

Para mı, kariyer mi?

Para mı, kariyer mi?
24 Eylül 2011 - 11:56 www.finansgundem.com

Kariyer.net’in anketindeki “Hangisi sizin için şu an en önemli iş değiştirme nedeni olur?“ sorusuna, katılımcılar yüzde 39’la "kariyer" yanıtı verdi

Kariyer.net, adayların eylül-ekim döneminde iş değiştirme nedenlerini yaptığı bir anket ile araştırdı. Kariyer.net veritabanı üzerinden toplam 28 bin 760 kişinin katılımıyla düzenlenen ankettin sonuçları, adaylar için kariyer beklentisinin alınan ücrete göre daha önemli bir iş değiştirme nedeni olduğunu ortaya koyuyor.
Kariyer.net’in toplam 28 bin 760 adaya sorduğu “Hangisi sizin için şu an en önemli iş değiştirme nedeni olur? “ sorusuna adayların yaklaşık yüzde 39’u kariyerimde ilerleyememek yanıtını verirken, yeterli ücret alamamak şeklinde yanıtlayanları oranı yüzde 33 olarak gerçekleşti. Adayların yüzde 16’sı iş arkadaşlarıyla anlaşmazlıklar ve yoğun stres, yüzde 8’i çalışma saatlerinin uzunluğu ve yüzde 4’ü de ulaşım zorluğu nedeniyle iş değiştirebileceğini belirtiyor.
Ankete katılan adaylara sorulan “Daha fazla ücret alacak olsanız, başka bir şirkette daha alt bir pozisyonu kabul eder misiniz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 69’u “Hayır” yanıtı verirken, yüzde 31’lik kısım ise tercihini daha fazla ücret ile başka bir şirkette daha alt pozisyonda çalışmaktan yana kullanıyor. Yine anket kapsamında sorulan “Aynı ücreti alacak olsanız, başka bir şirkette daha yüksek bir pozisyonu kabul eder misiniz?” sorusuna, adayların yüzde 60’ı “Evet” şeklinde yanıt verirken, ankete katılanların yüzde 40’ı, bu durumda iş değişikliğe olumsuz yaklaşarak “Hayır” veriyor.
İş fırsatları artıyor, adaylar hareketleniyor
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, kriz dönemlerinde bile her yıl eylül-ekim aylarında istihdamın hareketlendiğini söylüyor ve bu dönemde ilan sayılarının yanı sıra özgeçmiş sayılarında artış yaşandığını belirtiyor. Azoz, “Her yıl eylül-ekim aylarında başvuru artış oranı, diğer ayların artış ortalamalarına göre yüzde 5 fazla. İş ilanlarında ise bu oran yüzde 7 civarında seyrediyor. Bu dönem, yeni mezunların yanı sıra iş değiştirmeyi düşünen adaylar için de kritik önem taşıyor” şeklinde konuşuyor.
Ücret tek başına kriter değil
Kişinin iş değişikliği kararı verirken, önceliklerini çok iyi tartması gerektiğini belirten Azoz, ücretin bu kararın sadece bir parçası olduğuna dikkat çekiyor. “Anketlerimizden çıkan sonuçların da gösterdiği gibi ücret asla iş değiştirirken temel kıstas olmamalı. Çünkü ücret, yan haklardan ve kişisel gelişim fırsatlarından oluşan bir paketin sadece bir bölümü. Özellikle son yıllarda gelişen performans değerlendirme sistemleri ulaşımdan iletişime, ek tatilden sağlık sigortalarında kapsam artışına kadar birçok esnek yan hakkı uygulanabilir kılıyor. Prim sistemleri de en iyi çalışana en fazla ücreti sağlayacak şekilde yine performans değerlendirmelerine göre oluşturuluyor. Bu yüzden ücret denince akla sadece maaş gelmemeli. Ayrıca eğitimler de çalışanın kazanç olarak görmesi gereken çok önemli bir unsur. Şirketlerin çalışanlarına sağladıkları eğitim ve gelişim imkânları, uzun vadede paha biçilmeyecek faydalar sağlıyor.”
İş değiştirmeyi düşünenler dikkat!
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, iş değiştirmeyi düşünenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:
Artı ve eksileri değerlendirin
İş değiştirme kararında uzun vadenin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Azoz, şu yorumu yapıyor: “Her profesyonelin mutlaka bir kariyer hedefi olmalı. Ve atılacak her adım da bu hedefe yaklaştırmalı. Kişi mevcut işinin artı ve eksilerini iyi değerlendirmeli. Hiçbir iş yüzde yüz memnuniyet sağlamayacağından, eğer mevcut işi kişinin gelecekteki planlarını gerçekleştirmesine uygun bir zemin sağlıyorsa, halen çalıştığı işindeki potansiyeli öncelikli olarak değerlendirmeli. Aksine mevcut işi kişinin geleceğine yatırım yaptığınızı hissettirmiyorsa, kişi o zaman iş değiştirmeyi düşünmeli.”
İş ararken interneti etkin kullanın
Günümüzde teknolojinin iş arama sürecini çok kolay bir hale getirdiğini söyleyen Yusuf Azoz, iş değiştirme kararı verildikten sonra iş arama sürecinde de edikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “İnternet, iş arayanlar için en etkin ve en kolay yöntem. Örneğin Kariyer.net’teki özgeçmişinizin her zaman güncel olması, sizi iş fırsatlarına açık hale getirir. Sosyal medyada sergilediğiniz online kimliğinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü işe alım uzmanlarının sosyal ağlardaki profillerini incelemesi yaygın bir uygulama. Online kimliğinizi etkin yönetmek için iş ağlarından faydalanabilir, blog’larla profesyonel kimliğinizi güçlendirebilirsiniz.”
Ayrılırken “kötü izlenim” bırakmayın
Yusuf Azoz, işten ayrılma sürecinin de çok iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çiziyor: “İş değişikliğiniz kesinleştiğinde mutlaka mevcut iş yerinize hemen bilgilendirme yapmalı, onlara zaman vermeli, işlerin devredilmesi, gerekli kişilerin eğitilmesi gibi konularda destek sağlamalısınız. Mevcut işyerinizi de zor durumda bırakmadan geçiş yapmalısınız. Böylece referans kontrollerinde iyi bir izlenim yaratabilir, kariyerinizde yeni adımlar atarken eski başarılarınızın gücünü de arkanıza alabilirsiniz.
Kariyer.net Hakkında
Kurulduğu 1999 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net’in aday veritabanında 14 milyon özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 32 bin firma, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. Bugüne kadar 700 bin kişi Kariyer.net üzerinden iş buldu. Yaygın bir hizmet ağına sahip olan Kariyer.net, İstanbul Merkez ve Yeşilköy satış ofislerinin yanı sıra Kocaeli, Bursa, Ankara, Kayseri, Konya, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep ve Samsun satış ofisleri ile müşteri ve adaylarına yakın hizmet götürüyor. Kariyer.net’in en önemli özelliği, teknolojideki her yeniliği hiç zaman kaybetmeden İK’nın kullanımına sunuyor olması. Adayla işvereni en hızlı ve en ekonomik şekilde bir araya getirebilmek için Kariyer.net her geçen gün uygulamalarına yenilerini ekliyor. Hem adayların hem de işverenlerin ihtiyaçlarını çok iyi takip edip bu ihtiyaçlara ürün ve hizmetlerle hemen yanıt veren Kariyer.net, yıllardır sektördeki liderliğini koruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)