BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapua Yeni Gine'de 7.9 büyüklüğünde deprem----

Papua Yeni Gine'de 7.9 büyüklüğünde deprem

Papua Yeni Gine'de 7.9 büyüklüğünde deprem
22 Ocak 2017 - 10:51 www.finansgundem.com

Okyanusya kıtasındaki Papua Yeni Gine’de 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından bölge ülkeleri için tsunami uyarısı yapıldı.

Depremin merkez üssü, Papua Yeni Gine'ye bağlı Bougainville Adası'nın Panguna kasabasının 41 kilometre batısı olarak açıklandı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin derinliğini 136 kilometre olarak duyurdu.

Depremin ardından Papua Yeni Gine ve komşu ülkeler için tsunami uyarısı verildi. Uzmanlar, depremin derinliğinin fazla olmasının, büyük tsunami dalgalarının oluşması ihtimalini düşürdüğünü belirtti. Reuters'ın haberine göre, daha sonra yapılan açıklamalarda ise bölgedeki tsunami tehdidinin ortadan kalktığı bildirildi.

USGS, depremin büyüklüğünü daha önce 8 olarak duyurmuştu.

Avustralya'nın kuzeydoğusundaki ada ülkesi Papua Yeni Gine, sık sık büyüklüğü 7'nin üzerindeki depremlerle sarsılıyor. Ada, Avustralya ve Pasifik tektonik levhaları sınırında yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)