BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPaparazzi kraliçesi Sarkozy davasını etkilemekle suçlanıyor----

Paparazzi kraliçesi Sarkozy davasını etkilemekle suçlanıyor

Paparazzi kraliçesi Sarkozy davasını etkilemekle suçlanıyor
05 Haziran 2021 - 17:40 www.finansgundem.com

Fransa’nın eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy hakkında açılan davada, ülkenin “paparazzi kraliçesi” Mimi Marchand, “tanığın görüşünü değiştirmek için baskı yaptığı” suçlamasıyla gözaltına alındı

Sarkozy’ye yakınlığıyla tanınan Mimi Marchand, bugün çıkartıldığı mahkemede adli denetim koşuluyla serbest bırakılırken, hakkında soruşturma açıldı.

Yine aynı suçlamayla Paris Match dergisi muhabiri Francois de Labarre önce gözaltına alındı. Ancak daha sonra hakkında soruşturma açılmasına gerek görülmeden serbest bırakıldı. “BestImage” adlı fotoğraf ajansının sahibi Mimi Marchand’ın avukatı Caroline Toby, müvekkiline yöneltilen suçlamaları reddetti.

Sarkozy hakkında açılan davada kilit isim ile röportaj
Marchand ve Labarre, söz konusu davada en önemli tanık olarak görülen Ziad Takieddine’nin kasım ayında verdiği ve Sarkozy’ye yönelik suçlamalarını geri aldığı mülakatı bilerek organize etmek, mahkemenin seyrini etkilemeye çalışmakla suçlanıyor.

2016 yılında verdiği ifadede Sarkozy ve Kaddafi arasında arabuluculuk yaptığını ve Libya’dan gelen paraları bavullarla kendisinin taşıdığını iddia eden Takieddine, kasım ayında verdiği röportajda bu kez suçlamaları geri çekmişti.

Takieddine, Paris Match dergisine verdiği demeçte sözlerinin çarpıtıldığını iddia etmişti.

Fransa’da skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü haber sitesi “Mediapart”, Marchand ve Laberre’nin Takieddine’nin Sarkozy aleyhine mahkemede suçlamalarını geri çekmesi için yasa dışı müzakerelerde bulunduğunu iddia etmişti.

Marchand'ın avukatı Toby, müvekkilinin sadece gazetecilik yaptığını iddia ederek, “Onun yaptığı sadece fotoğrafları ve işin gereği olarak mülakatı organize etmek oldu.” dedi.

Magazin dünyasının yakında tanıdığı Marchand, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Emmanue Macron ve eşi Brigitte Macron ile de yakın arkadaş.

Sarkozy'nin seçim kampanyası için Kaddafi'den 5 milyon euro aldığı iddia edilmişti
Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin, Sarkozy’nin kampanyasına para yardımı yaptığını ilk kez gündeme getiren Lübnanlı iş adamı Ziad Takieddine, içinde 5 milyon euro olduğunu söylediği üç valizi çeşitli zamanlarda Sarkozy’ye ve yine Sarkozy’nin seçim kampanyasını yürüten Claude Gueant’a verdiğini iddia etmişti.

Takieddine, “İçinde çoğu 500 euroluk banknotlar bulunan valizleri Trablus ve Paris arasında 2006 ve 2007 yıllarında yaptığı üç yolculuğun sonucunda Sarkozy ve Gueant’a teslim ettiğini söylemişti.

Sarkozy, hakkında açılan başka bir davada, içerden bilgi almak amacıyla hakimleri etkilemek suçlamasıyla iki yılı tecilli 3 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. Sarkozy, bu karara itiraz ederek temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Sarkozy yine yasa dışı işten yargılanıyor!

Sarkozy, yolsuzluk davasında suçlu bulundu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)