BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa'dan tek başına virüs duası----

Papa'dan tek başına virüs duası

Papa'dan tek başına virüs duası
28 Mart 2020 - 11:39 www.finansgundem.com

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının bir an önce sona ermesi için dua etti

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, genellikle Noel ve Paskalya yortularının ardından yaptığı "Urbi et Orbi" (Roma ve dünyaya) konuşmasını, bu sefer dünyayı sarsan Kovid-19 salgınının bir an önce bitmesi için Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı’nda tek başına gerçekleştirdiği duanın ardından gerçekleştirdi.

Katoliklerin ruhani lideri, Tanrı'dan içinde bulundukları acı durumu görmesini ve kalplerini umutla doldurmasını dilerken; birliktelik vurgusu yaptı.

Papa Franciscus, "Hepimiz bu gemideyiz. Hepimiz kırılgan ve yönünü kaybetmiş durumdayız ama aynı zamanda birbirimiz için önemli ve gerekliyiz. Bununla yüzleşmek için birlikte kürek çekmeye çağrıldık." ifadelerini kullandı.

 

Dalgalı bir denizde olduklarını ifade eden Papa, "Rab, bizi fırtınanın merhametine bırakma." dedi. Papa Franciscus, sağlık çalışanları için de dua etti.

İtalya Cumhurbaşkanı da ulusa seslendi

İtalya’da 5 haftadır devam eden yeni tip korona virüs acil durumunda, bugün 969 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken; bu sayı, "bir günde kaydedilen en yüksek sayı" oldu.

Toplamda 9 bin 134 kişinin öldüğü ve 86 bin 498 kişiye Kovid-19'un bulaştığı ülkede, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da bu akşam ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Mattarella, konuşmasında "Asla unutamayacağımız görüntüler gördük. Tarihimizin en üzücü sayfalarından birini yaşıyoruz." dedi.

"Bu krizde, en yüksek bedeli ödüyoruz. Özellikle de yaşlılarımız" diyen Mattarella, ülke genelinde alınan önlemlerin etkisini göstermeye başladığını belirtti.

Avrupa’yı da uyaran Mattarella, AB’nin girişimlerinin kaçınılmaz olduğunu ve bunların geç olmadan yapılması gerektiğini söyledi.

Mattarella, Kovid-19 acil krizinden hep birlikte çıkabileceklerini, bir an önce bu acil durumdan sonrasını düşünmeleri gerektiğini ifade ederek, sağlık çalışanlarına da gösterdikleri çaba dolayısıyla teşekkür etti.

İtalya'da 46 doktor hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)