BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa, Şii dini lideri ile bir araya geldi----

Papa, Şii dini lideri ile bir araya geldi

Papa, Şii dini lideri ile bir araya geldi
06 Mart 2021 - 12:25 www.finansgundem.com

Papa Francis, Irak'a yaptığı tarihi ziyarette önemli bir buluşmaya imza attı. Papa, Şii dini lider Ali Sistani'yle evinde bir araya geldi.

Büyük bir koruma ve gazeteci ordusuyla Irak’a giden Papa Francis, tarihi ziyarette ikinci güne girdi. Irak’ı ziyaret eden ilk Papa olan Francis, bugün önemli bir buluşmaya imza attı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis başkent Bağdat'taki temaslarının ardından Necef kentine geçti. Necef Valisi Luey el-Yaseri tarafından havalimanında karşılanan Papa Francis, Irak’taki Şii toplumunun dini lideri Ali Sistani’yle bir araya geldi.

Sistani’yi evinde ziyaret eden Papa Francis, bu görüşmenin ardından antik Ur kentine giderek buradaki din adamlarıyla buluşacak.

‘BİR VAZİFEDİR’
Kasım 2019’dan bu yana ilk yurt dışı ziyaretini yapan Papa Francis’in Irak ziyaretini dört günde tamamlaması bekleniyor. Papa, ‘en riskli’ gezi olarak gösterilen Irak ziyareti için, “Bu gezi, simgesel bir gezi ve uzun yıllardır şehitler vermiş olan bir ülkeye karşı bir vazifedir” demişti.

Papa'nın Irak ziyaretinin anlamı ve önemi

Tarihi ziyaret! Papa Francis Bağdat'ta

Tarihte bir ilk! Papa, Irak'a gidiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)