BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa önce ayak öptü sonra yere yattı----

Papa önce ayak öptü sonra yere yattı

Papa önce ayak öptü sonra yere yattı
15 Nisan 2017 - 11:49 www.finansgundem.com

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, önce önlerinde diz çöktüğü 3’ü kadın, 12 mahkûmun ayaklarını yıkayıp, kuruladı ve tek tek öptü.Daha sonra kefaret için haçın önüne yüzüstü kapanarak dua etti.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Pazar günü kutlanacak olan Paskalya Yortusu öncesi Kutsal Perşembe kapsamında 12 mahkumun ayağını yıkadı. Bunlar arasında, eski bir mafya üyesi ile önümüzdeki günlerde Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçiş töreninin yapılacağı açıklanan bir hükümlü de yer aldı.

Papa Francesco, Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmeden önceki akşam 12 havarisinin ayağını yıkamasını temsilen yapılan ritüeli bu yıl, Roma yakınlarındaki Paliano kentindeki cezaevinde gerçekleştirdi. Papa, önlerinde diz çöktüğü 3’ü kadın, 12 mahkûmun ayaklarını yıkayıp, kuruladı ve tek tek öptü. Vatikan’dan yapılan açıklamada, bu mahkumların 2’sinin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı, diğerlerinin ise 2019 ile 2073 yılları arasında cezalarının infazının tamamlanacağı belirtildi.

Papa, bu ritüel sırasında eski bir mafya üyesinin de ayağını yıkadı.Daha önceki açıklamalarında mafyanın gittiği yolu “Şer yolu” olarak niteleyen ve “Onlar aforoz edilmişlerdir” diyen ruhani lider, mafya üyelerini tövbe etmeye davet etmişti.Papa, bu gelenek kapsamında geçen yıl da aralarında 3 Müslüman kadının da bulunduğu mültecilerin ayaklarını yıkamıştı.

YÜZÜSTÜ KAPANARAK DUA ETTİ

Papa Francesco daha sonra, kefaret için haçın önüne yüzüstü kapanarak dua etti. Papa Francesco, Hz. İsa'nın dirildiği gün olduğuna inanılan Paskalya Yortusu'ndan önceki Kutsal Cuma kapsamında, Aziz Petrus Bazilikası'nda “Tanrı'nın Tutkusu” diye anılan ritüeli gerçekleştirdi.

Binlerce inananın katıldığı ayin sırasında bazilikanın ortasındaki sunakta bulunan bir haçın önünde yüzüstü yatan Papa, yaklaşık iki dakika boyunca bu şekilde dua etti. Hıristiyan inancında Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'u temsil eden haça bağlılığın simgesi olan bu ibadet, kefaret amacıyla yapılıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ15 Nisan 2017 12:20

    BİZ YAPTIK SİZLER YAPMAYIN.ELİNİZİ AYAĞINIZI ÖPEYİM .AF EDİN BİZLERİ MESAJI VERMİŞ.PAPA

  • Mann15 Nisan 2017 12:01

    Ne kadar rezil olduklarını ifşa ediyor.yillardir dünyanın her ülkesinde kimi açlıktan kimi iç savaş tan kimi hastalıktan ölen çocuklar için kılını kipirdatmayan hiristiyanlar papa .ayak yaliyo.