BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPapa Francis özür dilemek için Kanada’ya uçtu----

Papa Francis özür dilemek için Kanada’ya uçtu

Papa Francis özür dilemek için Kanada’ya uçtu
25 Temmuz 2022 - 02:56 www.finansgundem.com

Papa Francis son zamanlarda Kanada'daki Katolik yurtlarda yaşanan yüz kızartıcı olayların perde arkasını öğrenmek için özür mahiyetinde bir dizi görüşmede bulunmak üzere Kanada'ya gitti

Katolik Kilisesi'nin ruhanî lideri Papa Francis, Katolik Kilisesi'nin Kanada'daki yatılı okullarında fiziksel şiddete ve cinsel istismara maruz kalan yerli gruplarla görüşmek üzere Kanada'ya gitti.

Papa Francis, yatılı okullarında fiziksel şiddete ve cinsel istismara maruz kalan yerli gruplarla görüşmek üzere Kanada’ya geldi. Papa, Kanada’da Edmonton Havaalanı'nda Başbakan Justin Trudeau ve Vali General Mary Simon tarafından karşılandı. Papa, 6 gün sürecek Kanada ziyaretinin temaslarına Edmonton kentinden başlayacak ve Maskwacis topluluğundaki eski Ermineskin Yerli Konut Okulu’nu ziyaret ederek, Katolik Kilisesine bağlı yatılı okullarda fiziksel şiddete ve cinsel istismara maruz kalan yerli gruplarla bir araya gelecek.

“Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz”

Ülkede 150 bin yerli çocuk, Katolik Kilisesi tarafından yönetilen okullara gitmeye zorlanmış ve fiziksel, cinsel istismara uğramıştı. Kanada’nın yerli halk liderlerinden George Arcand Jr. Katolik kilisesi tarafından yönetilen okullara giden ve hayatta kalan çok sayıda insanın hayal edilemez travmalar yaşadığını söyledi.

Papa’nın yerli halkların acılarını kabul etmesinin çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Arcand, “Bu, yatılı okul sisteminden ve Katolik Kilisesi’nin yol açtığı zarardan kurtulanlar için önemli bir tarihi an” dedi.

Franciscus, yaşananlardan dolayı özür dilemişti

Papa Franciscus, Kanadalı yerli gruplarla marttaki görüşmelerinin ardından 1 Nisan’da yaptığı açıklamada, Kanada’da Katolik Kilisesi'ne bağlı yatılı okullarda geçmişte çocuklara yapılan muamele karşısında öfke ve utanç duyduğunu belirterek ,”Kilisenin bazı üyelerinin davranışları için af diliyor ve size tüm kalbimle acı çektiğimi ifade etmek istiyorum. Ben de sizden özür dilemek konusunda Kanadalı Piskopos kardeşlerime katılıyorum” demişti. (Sözcü)

Papa Francis: Ukrayna müzakereleri en kısa süre içinde yeniden başlatılmalı

Papa, tekerlekli sandalyede

Papa, Moskova'ya gitmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)