BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPantone, 2023'ün rengini seçti: Viva Magenta----

Pantone, 2023'ün rengini seçti: Viva Magenta

Pantone, 2023'ün rengini seçti: Viva Magenta
02 Aralık 2022 - 12:36 www.finansgundem.com

Renklerin ortak küresel dili olarak kabul edilen Pantone, 2023 yılının rengini açıkladı. Her yıl özel bir renk seçen Pantone, bu yılın rengini “Viva Magenta” olarak belirledi.

Pantone Renk Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılın rengini belirledi. 2023 için koyu kırmızı tonlarına sahip Viva Magenta 18-1750 isimli rengi seçen Pantone, rengin tanımını ise 'alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir ton' şeklinde yaptı.

Genellikle gücü sembolize eden koyu kırmızı tonları, aynı zamanda iyimserliği, neşeyi ve coşkuyu teşvik ediyor.

Pantone, Viva Magenta rengini Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Kırmızı tonları ailesinin cesur ve korkusuz temsilcilerinden Viva Magenta, iddialı ve güçlendirici olsa da agresif olmayan bir renk. Kızıl tonlar düşünüldüğünde akla gelen geleneksel kırmızılardan oldukça farklı olan renk, sıcak ve soğuk tonlardan oluşan bir pembe ve kırmızı ile pembe ve mavi arasında bir dengede yer alıyor.

Pantone Renk Enstitüsü Direktörü Leatrice Eiseman, Viva Magenta'nın 'hareketle titreşen hareketli bir kırmızı' olduğunu söyledi. Renk tonunun ilhamını tabiat anadan aldıklarını dile getiren yetkili, böceklerden elde edilen boyalar, kumaşlardaki zengin pembe ve kelebeklerdeki macenta tonlarının cesur ve korkusuz Viva Magenta'yı yaratmak için yaratıcılara ilham verdiğini belirtti.

2023 yılının rengini belirlerken aynı zamanda geçtiğimiz iki yılda koronavirüs salgını nedeniyle karşılaştığımız zorlukları dikkate alan enstitü, artık umut, güç ve dinamiklere ilham veren bir renk seçmenin zamanı geldiği için Viva Magenta'yı seçti. 2021 sonunda 2022 yılı için ‘mavinin durağan sakinliği ile kırmızının enerjik akışının' bir karışımı olarak tanımlanan mavimsi 'Very Peri' rengini yaratan Pantone, Viva Magenta ile taze ve yepyeni bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Pantone Renk Enstitüsü, Viva Magenta ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İçinde bulunduğumuz bu teknoloji çağında doğadan ve gerçek olan şeylerden ilham almaya çalışıyoruz. PANTONE 18-1750 Viva Magenta, kırmızı aileden geliyor ve doğal boya ailesine ait en değerli boyalardan biri olan, dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü ve en parlak boyalarından biri olan kokineal kırmızısından esinleniyor.”

Bir diğer Pantone yetkilisi Jane Boddy renk seçimine ilişkin, "Işığı yansıtmak için harika bir renk, bu da ona bir hayal gücü ve çekicilik hissi veriyor. Tüm cilt tonlarında ve tüm cinsiyetlerde çok ihtişamlı görünen bir renk. Geleneksel olarak, bunun dudak veya yanak için kullanılacak bir renk olduğunu düşünürsünüz. Ancak şimdi bu rengi bir ressam paletinden bir göz rengi olarak da hayal edebiliyoruz" diye konuştu.

Sahte doktorun ses kaydı ve yazışmaları ortaya çıktı!

 

Her 4 kişiden biri 'panik atak' yaşıyor! İşte belirtileri...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)