BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPanetta: Faiz artırımı konusunda çok aceleci olma zamanı değil----

Panetta: Faiz artırımı konusunda çok aceleci olma zamanı değil

Panetta: Faiz artırımı konusunda çok aceleci olma zamanı değil
02 Haziran 2023 - 08:06 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta faiz artırımında nihai noktaya "çok uzak" olmadıklarını düşündüklerini belirterek, "Faiz artırımı konusunda çok aceleci olma zamanı değil" değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, Euro Bölgesi'nde enflasyonun hafif şekilde gerilemekte olduğuna işaret ederek, ECB'nin para politikasını sıkılaştırmayı çok uzak olmayan bir gelecekte durdurmasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Le Monde gazetesine konuşan Panetta, faiz artırımında nihai noktaya "çok uzak" olmadıklarını düşündüklerini belirterek, "Faiz artırımı konusunda çok aceleci olma zamanı değil" değerlendirmesini yaptı.

"Yüzde 6,1 enflasyonun çok yüksek olduğuna kuşku yok, ancak insanlar korkmamalı. Enflasyonu yüzde 2 hedefine getireceğiz" diye konuşan Panetta, ECB'nin faizi kararlı bir şekilde yüzde -0,50'den yüzde 3,25'e getirdiğini ve enflasyonun düşmekte olduğunu belirtti.

Panetta, ECB'nin para politikasında yaptığı sıkılaştırmalanın tam etkilerinin reel ekonomi tarafından hissedilmesinin ve enflasyona aktarılmasının birkaç çeyrek alabileceğini de vurguladı.

ECB'deki güvercinler galip gelebilir

 

ECB'den emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" arttığı uyarısı

 

ECB'nin enflasyon hedefi "çok uzak"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)