BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandeminin en büyük ekonomik yükünü anneler üstlendi----

Pandeminin en büyük ekonomik yükünü anneler üstlendi

Pandeminin en büyük ekonomik yükünü anneler üstlendi
01 Mayıs 2021 - 14:19 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan araştırma, annelerin Kovid-19 salgınının en büyük ekonomik yükünü üstlenen ve pandeminin sebep olduğu yüke ve çileye en fazla maruz kalan kesim olduğunu ortaya koydu

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, “Küçük çocuklu anneler ekonomik kapanmaların en büyük kurbanı oldu” dedi.

IMF görevlileri, ABD, İngiltere ve İspanya’da annelerin pandemi süresinde yaşadıklarını inceleyerek annelere daha fazla destek sağlamanın önemli olduğunu açıkladı. Annelere verilecek destekte okulların yeniden açılmasını sağlamak için hazırlık yapmak, acil ihtiyaçlar için ve bazı ev işlerinin sorumluluğunu azaltmak için mali yardım desteği sağlanabileceği açıklandı.

AFP’nin haberine göre, araştırma ABD’deki çalışan nüfusta kadınların erkeklere nazaran pandemiden daha fazla etkilendiğini gösterdi. İngiltere’de ise erkekler daha fazla etkilenirken İspanya’da kadınlar ve erkeklerin pandemi yükü aynı düzeyde.

Kristalina Georgieva, “Bu farklılıklara rağmen, bu üç ülkede küçük çocukları olan annelerin kapanmadan ve kapanma sonucu ortaya çıkan sorunlardan orantısız bir şekilde etkilenmesi ortak. Okulların kapatılıp uzaktan eğitime başlanmasıyla salgından önce zaten ev işleri dolayısıyla ağır sorumlulukları olan birçok anne ya işlerinden istifa etti ya da çalışma saatlerini azaltmaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

ABD’deki veriler, salgın döneminde 20 yaşın üstündeki yaklaşık 2 milyon kadının işsiz kaldığını ve işsizlik oranının Şubat 2020’de yüzde 3,1’ken Mart ayında 5,7’ye yükseldiğini gösteriyor.

İMF’den pandemiden güçlenerek çıkmanın formülü

Tunus, IMF'den yeni bir finans programı talep etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)