BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaPandeminin çocuk işçilerde korkutucu etkisi ----

Pandeminin çocuk işçilerde korkutucu etkisi

Pandeminin çocuk işçilerde korkutucu etkisi
10 Haziran 2021 - 11:47 www.finansgundem.com

Çocuk işçilerin sayısı son 20 yılda ilk defa artışa geçti

Birleşmiş Milletler'in yayınladığı yeni raporda çocuk işçiliğinin son 20 yıldır ilk defa artışa geçtiği dikkat çekti.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından ortaklaşa hazırlanan rapora göre Kovid-19 pandemisi nedeniyle milyonlarca çocuk daha çalışmak zorunda kalacak.

Araştırmaya göre dünya genelinde çocuk işçi sayısı 2020 başında dört yıl öncesine göre 8,4 milyon artışla 160 milyona ulaştı.

ILO'ya göre yoksullaşma konusundaki öngörülerin gerçekleşmesi durumunda 2022 sonuna kadar çocuk işçi sayısı 9 milyon daha artacak.

Fakat raporun ortak yazarlarından UNICEF İstatistikçilerinden Claudia Cappa, bu sayının beşe katlanabileceği konusunda uyarıyor. "Alınan mali tedbirler ve diğer sebeplerden dolayı sosyal korunmada düşüş olması durumunda çalışan çocuk sayısı 46 milyona yükselebilir" diyor araştırmacı.

Kovid-19'un bir dönüm noktası olduğunu belirten Cappa, 2000 ile 2016 arasında çalışan çocuk sayısında 94 milyonluk bir düşüş yaşandığını söylüyor.

UNICEF Başkanı Henrietta Fore, "Kapanmaların, ekonomik sarsıntıların yaşandığı, okulların kapalı kaldığı, ulusal ekonomilerin gerilediği ikinci seneyi de sonlandırırken aileler çok büyük engelleri aşmak için çözüm bulmak zorunda" kaldığını ifade ediyor.

Rapora göre bu gidişattan daha çok erkek çocuklar etkileniyor. 2020 yılında kaydedilen 160 milyon çocuk işçiden 97 milyonunu erkek çocuklar oluşturuyordu.

Bu tablodaki endişe verici diğer bir durum da tehlikeli işlerde çalışan, yaşları 5 ile 17 arasında değişen çocuk sayısının artışa geçmiş olması. Balıkçılık ya da maden gibi sektörlerde çocuklar haftada 43 saat çalışabiliyor. Bu da normal gelişimlerine büyük zararın yanı sıra eğitim almalarını da imkansız hale getiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)