BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPandemide hastalık nedeniyle alınan izinler azaldı----

Pandemide hastalık nedeniyle alınan izinler azaldı

Pandemide hastalık nedeniyle alınan izinler azaldı
30 Haziran 2021 - 16:35 www.finansgundem.com

Yeni bir araştırmaya göre, çalışanların hastalık nedeniyle devamsızlık oranlarında pandemiye rağmen geçen yıl keskin bir düşüş gözlemlendi.

Ülkeler Kovid ile savaşırken aldıkları önlemlerden iş hayatı da etkilendi. Uzaktan çalışma, sosyal mesafe gibi kuralların hâlâ gündemde olduğu iş yerlerinde alınan önlemler sayesinde hastalanma oranlarında da düşmeler yaşandı. Rapor, işletmelerin gelecekte devamsızlıkları ölçme ve yönetme yöntemlerini değiştirmeleri gerektiğini öne sürdü.

Virüse daha fazla maruz kalan birçok ön saf çalışana ev sahipliği yapan kamu sektörü, geçen yıl en yüksek hastalık devamsızlık düzeyine sahipti. Yüz yüze temasın sürdürüldüğü üretim sektöründe de hastalık devamsızlık oranlarında artış bildirme olasılığı daha yüksekti. Bu alanlarda yaşanan yükselişe rağmen tüm özel sektör şirketlerinin yüzde 60’ında ise düşüş yaşandı.

XpertHR’den Noelle Murphy, bulguların pandeminin beklenmedik bir sonucunu yansıttığını söyledi: “Evden çalışma, hibrit çalışma düzenlemelerinde bir dereceye kadar devam edecektir.”

Evden çalışmada lider ülke: Finlandiya

 

Şirketlerin yarısı evden çalışmaya devam edecek

 

Evden çalışma emlak fiyatlarını uçurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)