BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemide girişimcilik arttı----

Pandemide girişimcilik arttı

Pandemide girişimcilik arttı
17 Mayıs 2021 - 16:20 www.finansgundem.com

Singapur’da yapılan bir araştırmaya göre, pandemi döneminde çalışanların %41’i kendi işlerini kurmak için mevcut işlerini bırakmayı düşündüklerini söylüyor.

Korona virüs salgınıyla beraber geleneksel iş yaşamındaki değişimler sadece çalışma koşullarıyla sınırlı kalmıyor. Çalışanlar da bu sürecin bıraktığı etkiyle tutkularının peşinden koşmak ve hayallerindeki işi yapmak istiyor.

CNBC'nin haberine göre bir bankada ürün müdürü olarak çalışırken pandemi döneminde istikrarlı işini bırakıp Whiskdom isminde bir dükkan açan 28 yaşındaki Fiona Loh da kariyerini değiştirenlerden. Loh, artık bilgisayarlardan çok kurabiye yaparak vakit geçiriyor.

Loh, “Her gün içimde bir şeylerin beni dürttüğünü hissettim: Ya olursa, ya olursa, ya olursa?” dedi. Üstelik Loh, yalnız da değil. Salgın, geleneksel endüstrileri ve kariyerleri tehdit ederken, bu dönemde pek çok çalışan, tutkularının peşinden gitmek için sabah 9'dan akşam 5’e kadar mesaisi süren işlerini geride bıraktı.

İnsan Kaynakları firması Randstad’ın Singapur’da yaptığı bir araştırmaya göre, çalışanların %41'i kendi işlerini kurmak için mevcut işlerini bırakmayı düşünüyordu.

PANDEMİ GİRİŞİMCİSİNİN YÜKSELİŞİ

Singapur'da geçen yılki kısıtlamalarda, ev yapımı ürünlere olan ilginin hızla artması Fiona Loh'u da harekete geçirdi. Temmuz 2020’de salgınla birlikte Loh, Whiskdom’ı tam zamanlı bir şekilde devam ettirmek için maaşlı işinden ayrıldı.

Loh, bir süre hem uzun zamandır devam ettirdiği işinde hem de yeni girişimi için çalıştı. Bu sürecin zorluğunu şu sözlerle özetliyor: 

Gündüz işimle gece koşuşturmam arasında arka arkaya çalışıyordum. Günde 20 saat iyi bir şey değil. Zihnim çok yorulmuştu ve devam edemeyeceğimi hissettim.

Ekim ayına gelindiğinde de kurabiyeleri için artan talebi karşılayabilmek için ebeveynlerinin evinde başladığı işi Singapur’un merkezindeki ticari bir mutfağa taşıdı.

Loh’un ortaya çıkardığı Whiskdom, başta yiyecek ve içecek olmak üzere pek çok endüstrinin salgın ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan kilitlenmelerden zarar gördüğü bir yılda bir başarı öyküsüne de imza atmış oldu. Loh, şunu ekledi:

Girişimci olarak her şey olmak zorunda kalıyorsunuz ve sonunda her şeyi kendi başınıza yapmak zorunda kalıyorsunuz. Sabah 9'dan akşam 5'e kadar çalışmaktan çok farklı. Ama kendim için bunu yapmaktan gerçekten zevk alıyorum.

PEK ÇOK KİŞİ İÇİN BİR FIRSAT OLABİLİR

Singapur Polytechnic’te öğretim görevlisi olan Xiu Ru Lim ise bu süreci şu şekilde değerlendiriyor: “Bu dönem aslında birçok işletme için bir fırsat olabilir. Dünya çapında birçok yeni işletmenin kurulduğunu görebiliriz. Bunların birçoğunu, istatistikler tam olarak rapor etmiyor. Nitekim 2020’de, Singapur hükümeti – diğer birçok gelişmiş ülke gibi – küçük işletmeleri ayakta tutmak için krediler, hibeler verirken, kurulan yeni şirketlerin sayısı sabit kalmaya devam etti ve işletmelerin kapanması fiilen düştü.”

Lim, bu dönemde teknolojinin hızla benimsenmesinin de pazarın yeni işletmeler tarafından açıldığını belirtti: 

İşletmeleri dijital ortama geçmeye gerçekten teşvik eden; devletin bağışları ve teşviki. Bu, küçük işletme sahiplerine başlangıç için fırsat sağladı.

Kovid-19 nedeniyle Avrupalıların yüzde 12,3'ü evden çalıştı

Merkezi dijital para, finansal sistemi bozar mı?

Dijital bankadan robot yatırım danışmanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)