BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi traderların bonuslarını da vurdu----

Pandemi traderların bonuslarını da vurdu

Pandemi traderların bonuslarını da vurdu
12 Ağustos 2020 - 17:59 www.finansgundem.com

Wall Street’in en iyi traderları yalnızca %30’luk bir maaş artışına razı olacaklar mı?

Firmalarını 2020’nin ilk yarısında ipten alan banka traderları pandeminin gerçekleriyle yüzleşiyorlar: Rekor getiri her zaman rekor bonus anlamına gelmiyor, hele ki çoğu işletme %10 ya da daha fazla düşüşle karşı karşıyaysa.

Tahvil traderları da, firmaların kredi kayıpları ve maliyet baskıları yaşamasından dolayı, yıl sonu bonuslarını kazandırdıkları nakit miktarı ile doğru orantılı şekilde bulamayabilirler.

“Eğer yıllık kâr payınız tavanı deliyorsa, muhtemelen ortalama bir şirketin yaşadığı en iyi yıldan daha iyi performans göstermişsinizdir” diyen Compensation Advisory Partners Müdürü Bonnie Schindler, sabit getirili menkul kıymet traderların bu yıl böylesine bir performans sergilenmesinden sonra biraz mutsuz olabileceklerini belirtti.

Schindler gibi danışmanlara göre, yıllardır sakin bir piyasanın sıkıntısını çeken traderlar, şimdi de bekledikleri büyük ödülü diğer sektörlerin zor zamanlar yaşamasından dolayı alamama ihtimaliyle karşı karşıyalar.

Anlaşma danışmanlıkları ve kiralama operasyonları zor bir dönem geçiriyor. Bankalar ise işten çıkarma yapmaktan ve kâr payı ödemekten kaçınıyor.

Tüm bunlar, yıldız traderları kızdırmak için yeterli.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)