BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPandemi sonrasının yükselen kariyer alanı----

Pandemi sonrasının yükselen kariyer alanı

Pandemi sonrasının yükselen kariyer alanı
29 Mart 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Finans yöneticisinden, çocuk bakıcısına: Pandemi bir kariyer alanını nasıl popüler hale getirdi?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok ebeveyn pandemi sürecinde okullar kapandığında, uzaktan eğitim uygulamasında oldukça zorlandı ve çocuklarının okullarına dönmesinden memnun. Ancak bazıları için bu deneyim bir ilham kaynağı oldu ve çocuk bakımı, öğretmenlik gibi yeni kariyer alanlarına yöneldiler. Teach First’ün kurucusu tarafından yaratılan ve okul öncesi dönem üzerine odaklanan Tiney’e yapılan başvurular pandemi sürecinde artış gösterdi. 2019’un mayıs ayında başvuru kabul etmeye başlayan şirkete, karantina öncesinde 4,672 bilgi almak için başvururken, 2020’nin mart ayından bu yana 12,345 başvuru yapıldı.

Çok daha şaşırtıcı olanı ise şirketin kurucusu Brett Wigdortz’a göre, başvuruların %35’inin beyaz yakalı işlerde çalışanlardan gelmiş olması. Bu rakamın ise geçtiğimiz 10 aya kıyasla %16 yükseliş gösterdiği açıklandı. Başvuruların yarısından fazlası daha önce çocuk bakımı ya da eğitimi konusunda tecrübesi olmayanlar tarafından yapıldı. Wigdortz, “kurumsal kariyerlerinden ayrılarak bizimle çalışmaya gelenlerin sayısında 2020’nin mart ayından bu yana büyük bir artış gördük: Bir pırlanta takı satıcısı, dişçi, kurumsal yönetici asistanı ve bir teknoloji start-up şirketinin kurucusundan başvuru aldık” dedi.

Açıklamasının devamında, “karantina kesinlikle rol oynadı. İnsanlar evde vakit geçirmekten ne kadar keyif aldıklarını gördüler ya da kariyer hedeflerini yeniden gözden geçirme fırsatı buldular. Başvuruda bulunan birçok kişi, ‘eski’ hayatlarına dönmenin artık çekici gelmediğini söyledi” ifadelerini kullandı. Birçok farklı alanda çalışan kişinin, öğretmenlik yapmak için eğitim almasına imkan tanıyan yardım kuruluşu Now Teach’in ise başvurularında, finansgundem.com'un derlemesine göre, 2020’nin mart ve mayıs ayları arasında %70 artış gerçekleşti.

Kurum 2020’nin ekim ve kasım aylarında bir önceki yıla kıyasla üç kat fazla başvuru aldı. Now Teach’in kurucu ortaklarından Katie Waldegrave, The Guardian’a yaptığı açıklamada “pandemi insanları ofisin meşguliyetleri ortadan kalktığında neler olacağını sormaya yöneltti. Şimdi işe aldığımız insanlar için pandemi, toplumlarıyla iç içe olma ihtiyacı uyandırmış olanlar” dedi.

Londra merkezli bir şirkette finans alanında yönetici olarak çalışan Sandrine Finel, 10 yaşındaki oğluyla birlikte, karantina sürecini atlattıktan sonra kariyerini değiştirerek çocuk bakımı alanında uzmanlaşmak için eğitim alıyor. Finel, “çocuklarla çalışmak, büyük bir şirkette çalışmaktan çok daha pozitif ve benim tek hedefim başkalarına fayda sağlamak” dedi. Açıklamasının devamında, “yeni kariyerimi çok sevdim. Gülümseyerek uyanıyorum, gerçekten önemli ve tamamen faydalı bir gün geçireceğimi biliyorum” ifadelerini kullandı.

Korona virüs pandemisinden önce kurumsal bir şirkette çalışan Bronte Scott ise beş ve yedi yaşındaki çocuklarına, karantina sürecinde eğitimlerinde destek olmaktan büyük keyif duyduğu için ilkokul eğitimi konusunda eğitim almaya karar verdi. “Karantinaya borçlu olduğum çok şey var” diyen Scott, “uzaktan eğitim çocuklarımın eğitimine yardımcı olmanın, çok daha tatmin edici olduğunu gösterdi” açıklamasında bulundu.

Frances Vulliamy ise Londra’da yönetici koçu olarak çalışırken, karantina sürecinde bebeğiyle daha fazla vakit geçirdikten sonra, çocuk bakımına yönelmeye karar verdi. Tiney ile üç aylık online bir kursu tamamlayan Vulliamy, daha sonra kendi şirketini kurdu. Şirket ise büyük bir başarı yakaladı.

 Vulliamy, “karantina öncesinde çocuklarla çalışmak isteyebileceğimi hiç düşünmemiştim” dedi. Açıklamasın devamında, “bu bir çocuğun hayatının en önemli dönemlerinden ve bu süreçte eğitim veren kişilerin oldukça donanımlı olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Londra’nın dijital göçmenleri nerede yaşıyor?

 

Avrupa yaz saati uygulamasını bitirecek mi?

 

Dünyanın en zengin kişisini Bitcoin belirleyecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)