BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi sonrası ofisler bu şekilde olacak----

Pandemi sonrası ofisler bu şekilde olacak

Pandemi sonrası ofisler bu şekilde olacak
25 Nisan 2020 - 14:28 www.finansgundem.com

ABD’li şirketler pandemi sonrası ofisleri nasıl açacağının planını yapıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD üretim tekrardan başlamaya hazırlanırken, Marketwatch birbirinden farklı sektörlerde yer alan şirketlerin işe dönüş planlarını açıkladı. Buna göre yakın gelecekte işyerlerinde maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlar takan çalışanları sıkça göreceğiz. Şirketler ayrıca üretim ve dağıtım kısımlarında çalışan personellerini sık sık test ve taramadan geçirecek.

Pandemi sonrası dünyada ofislerdeki masaların arasındaki mesafe artırılması düşünülürken şirketlere giriş çıkışlar özel izinle ve ateş ölçümü taramasıyla gerçekleşebilir.

İş toplantıları büyük ölçüde video konferans yoluyla yapılacağından dolayı iş seyahati kavramı önemini büyük ölçüde yitirecek.

Box Inc’in CEO’su Aaron Levie, “pandemi sonrası restorana gitmek belki normale dönecek fakat iş hayatındaki düzenler sonsuza kadar değişecek.” yorumunu yaptı.

Facebook gibi teknoloji devleri ise virüse uzun vadeli olarak bakmakta. Facebook Haziran 2021’e kadar olan bütün büyük etkinliklerini iptal etti. Bu etkinliklerin büyük çoğunluğu sanal olarak gerçekleşecek. Amazon ise karantina boyunca satışları artarken şirket çalışanlarına testler yapacağını ilan etti.

'Evden çalışma' modelinin yeni dönemde iş dünyasının en önemli değişimlerinden biri olacağını vurgulayan uzmanlara göre, son 100 yıldır toplumlardaki yaşam ve iş arasındaki belirgin çizginin ortadan kalkacağı bir döneme girildi. İngiltere Merkez Bankası’nın eski Başkan Yardımcısı John Gieve, Evden çalışma krizden sonra geniş bir şekilde devam edecek ve ofisler eskisi gibi kullanılmayacağını belirtti.

Yeni bir dünya bizi bekliyor

Dünyanın en büyük finans kurumları ofis kapatabilir

Avrupa ofise gidemiyor evde de çalışamıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)