BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi resesyonu emeklilik krizi yarattı----

Pandemi resesyonu emeklilik krizi yarattı

Pandemi resesyonu emeklilik krizi yarattı
15 Aralık 2020 - 17:47 www.finansgundem.com

2020 resesyonu bir emeklilik krizi resesyonu. Milyonlarca ileri yaştaki çalışan aniden işlerini kaybetti ve pandemiyle birlikte sağlıkları risk altında kaldı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020 yılının resesyonu bir emeklilik krizi resesyonu. Milyonlarca ileri yaştaki çalışan, aniden işlerini kaybetti ve pandemiyle birlikte, sağlıkları da risk altında kaldı. İleri yaştaki çalışanlar genellikle, hoş olmayan bir şekilde, aniden, emekli olmak için yeterli miktarda paraya sahip olmadan emekli oldu ya da daha uzun süre ve devasa finansal ve fiziksel risklerle karşı karşıya kalarak çalışmak zorunda kaldı.

Sonuç olarak pandemi emekliliğe yakın olan birçok kişinin önüne engeller çıkardı. Bazılar istihdam piyasasını, rahat bir emeklilik geçirmek için terk ederken, diğerleri hızlı bir şekilde düşüş gösteren istihdam piyasasında zorluk çekti. Pandemi ekonomik eşitsizliğin yaygınlığını gözler önüne serdi. Aynı zamanda daha uzun süre çalışmanın, anlamlı bir emeklilik planı olmadığını da gösterdi.

ABD Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verileri, yüksek gelirli çalışanların işlerini bıraktıklarını ve resesyonda sosyal güvenlik haklarını aldıklarını ortaya çıkarıyor. Mart ayından Mayıs ayına kadar yeni emeklilik başvurularındaki artış, bir önceki yıla kıyasla diğer resesyonlardan daha yüksek oldu. Yine de yeni emeklilerin ortalama sosyal sigorta yardımı ortalaması bir yıl öncesine kıyasla, eski resesyonlardan daha hızlı büyüdü.

Bu resesyonda daha fazla insanın işlerini bırakması ve yardımlardaki büyüme, daha yüksek hayat boyu gelirleri ve dolayısıyla sosyal sigorta ödenekleri olanların, resesyonun başında emekli olmayı tercih ettiğini gösteriyor. Yeterli varlığa sahip oldukları için rahat bir emeklilik yaşama ihtimalleri yüksek olanlar, pandemide işlerini bırakmaya daha meyilli oldular.

Ekonomik yelpazenin diğer ucunda, tablo daha karanlık. İleri yaştaki çalışanlar için işsizlik, resesyon başladığında, diğer genç yaştaki gruplardan daha hızlı ilerledi. Örneğin 65 yaş ve üzeri çalışanlar için ortalama işsizlik oranı, bu yıl Mart ayndan Haziran ayına kadar %10,8 seviyesindeydi. 55 ila 64 yaş arasındaki çalışanlar için işsizlik oranı ise %9,5 ve 45 ila 54 yaş arası çalışanlar için %8,5 olarak gerçekleşti. İş olanakları, işlerini kaybettikten sonra istihdam piyasasında kalan ileri yaştaki çalışanlar için oldukça az oldu.

İşsizlik, düşük maaşla çalışan ve emekliliğini geçirecek daha az servete sahip olanlar arasında çok daha yüksek oldu. 55 ila 64 yaş arasındaki siyasi çalışanlar için işsizlik oranı %10,8, Latin kökenliler için %11,8 ve Asyalı çalışanlar için %13,3 oldu. Özellikle siyahi, Latin kökenli ve Asyalı kadınlar, erkeklerden daha büyük bir işsizlik seviyesiyle karşılaştı.

İstihdam piyasasında, anlamlı bir finansal güvenlik yaratma konusunda en büyük zorluğu çeken bu grup, işlerini kaybeden ve yeni iş bulmak için istihdam piyasasında kalan ilk grup oldu.

Emeklilik olanakları neredeyse her zaman eşitsizdir. Ne de olsa, güvenli bir emeklilik, sosyal güvenlik ödeneklerini desteklemek için gerekli olan yeterli varlığa bağlı. Ancak birçok hane halkı, özellikle de siyahi, Latin kökenli ve Asyalı hane halkları ve yalnız yaşayan kadınlar ve üniversite mezunu olmayanlar, beyaz, erkek ve üniversite mezunu olanlardan daha az varlığa sahip. Aynı zamanda varlık eşitsizliği, resesyon öncesindeki yıllar boyunca giderek arttı ve birçok hane halkını, işsizlik ve sağlık krizleri için hazırlıksız bıraktı.

Resesyon aynı zamanda, ileri yaştaki çalışanlar için iki ayrı yol ortaya çıkardı. Bazıları iyi maaşlarla çalışıp, yeterli miktarda birikim yapabilir ve rahat bir emekliliğe doğru ilerleyebilirken, diğerleri iş imkanları azalır ve sağlık riskleri artarken, başlarının çaresine bakmak zorunda kaldı. Pandemi, ABD’nin yaşlanan nüfusunun içinde bulunduğu devasa emeklilik uçurumunu gözler önüne serdi.

Sağlık çalışanları için salgın dönemiyle ilgili önemli karar alındı

 

ABD’de yerel bankalar hayatta kalmak için birleşiyor

 

Avrupa eksi faiz oranlarını neden sürdürmeli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)