BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPandemi kuralları bankacıların kâbusu oldu----

Pandemi kuralları bankacıların kâbusu oldu

Pandemi kuralları bankacıların kâbusu oldu
27 Temmuz 2021 - 16:17 www.finansgundem.com

Korona virüs kısıtlama kuralları finans çalışanları için diğer sektörlerdekine göre çok daha fazla anlam taşıyor. 6 yıl boyunca sicile işlenen ihlaller çalışanların gelecekte iş bulmasını dahi etkileyebilir


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans çalışanları için uyumluluk kuralları her zaman büyük bir sorun olagelmiştir. Ancak pandemi sürecinde bu kurallar adeta bir kâbus haline geldi.

Hassas görevlerdeki bankacılar için borsaların zayıflığı konusunda mesaj göndermek yasa dışı sayılıyor. Zoom üzerinden kaydı olmayan video konferans görüşmeleri kabul edilemez suçlar arasında gösteriliyor. Londra finans çalışanları için son bir yıl içerisinde tüm bu kurallara altı kişiden daha fazla insanın bir araya gelmemek ya da basit bir alışveriş için markete dahi çıkamamak gibi katı karantina kuralları da eklendi.

Financial News’in haberinde tüm bu kurallar nedeniyle mağdur olan finans çalışanlarının durumu tartışılıyor. İngiltere merkezli hukuk firması Simmos & Simmons’ın Ortağı ve Finansal Hizmetleri Düzenleme Pratikleri Başkanı Penny Miller, “Çok fazla işle ilişkili olmayan Kovid kuralları ihlali davası gördük. İnsanlar Kovid kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanıyorlar, para cezasına çarptırılıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Hukuk firmasının bakmakta olduğu davalar altından daha fazla kişinin toplanmasını yasaklayan kısıtlamalar nedeniyle grup halinde yemek yerken yakalanan üst düzey bir bankacıyla ilgili bir dava da bulunuyor. Firmanın baktığı bir diğer dava da Londra’daki bir varlık yöneticisinin karantina kurallarını ihlal etmesiyle alakalı.

Miller virüsün yayılmasını durdurma amaçlı konulan bu kuralların ihlali sebebiyle son altı ay içerisinde 70’ten fazla davaya baktıklarını belirtiyor. Hukukçu davasıyla ilgili bilgi verirken “Bu tür durumların etrafında görünenin çok daha fazlası vardır” dedi.

İngiltere’de düzenleyici kurumların finansal hizmetlerle ilgisi olmayan suiistimal davranışlarını veya suç içeren davranışları kontrol altına alma amacıyla banka çalışanları üzerine bazı ek tedbirler getiriyor. Tüm bu tedbirleri takip etmeye çalışan finansal hizmetler avukatları için kovid kuralları adeta baş belası haline gelmiş durumda.

İngiltere’nin piyasa denetleme kurumu Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) Kasım ve Eylül ayları arasında internet sitesi üzerinden mali suiistimallerle ilgili yaptırım eyleminde bulunulan dört vakayı listeledi.

Her dört vakada da bireylerin işyeri dışındaki davranışlarında ne kadar dürüst olduklarının ve itibarları üzerindeki etkilerinin yanı sıra finansal hizmetler sektöründe çalışmaya ne kadar uygun olduklarının üzerinde duruluyor.

FCA sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında denetleyici kurumun çalışanlardan “yüksek standartlarda kurallara uyma, karakter ve finansal hizmetler sektöründe çalışanlara karşı sorumlu olma” beklentisi olduğu belirtiliyor. Sözcü “İhtiyaç olduğunda bu standartların korunması için harekete geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İngiltere’nin bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu olan PRA tarafından belirlenen kurallara göre bir çalışanın davranışlarına ve mesleğe uygunluğuna profesyonel alanın dışındaki davranışları da dahil edilebiliyor. Ancak habere göre kişinin davranışları ile mesleki pozisyonu ve PRA’nın hedefleri arasında bir bağlantı olması gerektiği şart koşuluyor.

Finansal piyasaların bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla beş yıl önce uygulamaya konan Üst Düzey Yöneticiler ve Sertifikasyon Rejimi, Londra firmalarında en üst düzeyde çalışan personelin davranışlarını özetleyen kuralların ihlal edilmesi durumunda düzenleyici kurumların ihlal konusunda bilgilendirilmesi zorunlu tutuluyor.

Bu davranış kuralları arasında dürüstlükle hareket etme ve müşterilerin çıkarlarına göre ödeme yapma ve onlara adil davranma gibi şartlar bulunuyor. Kurallar ayrıca firmalara bu davranışlar sonucu oluşabilecek kabahatlerin gelecekteki işverenlerin tarafından bilinmesi amacıyla üst düzey çalışanın referansında listeleme sorumluluğunu getiriyor. Bu referansların en az altı yıl boyunca saklanması da gerekiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre tüm bu düzenlemeler Finans çalışanlarının kovid kurallarını diğer sektörlerdeki çalışanlara göre daha ciddi bir sorumluluk haline getiriyor. Londra’daki finans çalışanları kişisel davranış sorumluluklarının çoğunun şimdi eskisinden çok daha korkunç haline geldiğini belirtiyor.

Credit Suisse’in yatırım bankacılığı yenilgisi

 

Bankalar için hibrit çalışma ne anlama geliyor?

 

İngiltere'de salgının sonu yakın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)