BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaPandemi küçük işletmelerin kredi kararlarını etkiledi----

Pandemi küçük işletmelerin kredi kararlarını etkiledi

Pandemi küçük işletmelerin kredi kararlarını etkiledi
17 Aralık 2021 - 17:55 www.finansgundem.com

Pandemiyle birlikte küçük işletme sahiplerinin kredi kararları da değişti. Tüm şirketler pandeminin getirdiği tedarik sorunları, istihdam kıtlığı ve maaşlardaki yükseliş gibi koşullara uyum sağlamaya çalışıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm şirketler pandemiyle birlikte hayatımıza giren maske ve aşı zorunluluğu gibi yeniliklerle baş ederken, aynı zamanda tedarik zincirlerindeki sorunlar, istihdam kıtlığı ve maaşlardaki yükseliş gibi ekonomik zorluklarla da mücadele etmek durumunda. Bir alandaki sorunların çözüme ulaşması, bir başka alandaki sorunu gün yüzüne çıkarıyor. Bu durum ise tüm dünyada küçük işletmelerin büyümesini yavaşlatıyor ya da engelliyor. Bunun sonucunda ise küresel ekonomik toparlanma tehdit altına giriyor.

Forbes’un haberine göre büyük şirketlerin bu tür darbeleri telafi etmek için birçok kaynağı olsa da, küçük işletmeler genellikle bu kaynaklara sahip değiller. Küçük işletme sahiplerinin stok seviyelerini kontrol etmek, müşteri bulmak, büyümeyi planlamak ve nakit akışını denetlemek gibi farklı ve fazla sorumlulukları olabiliyor. Sermayeye erişim ise küçük işletmelerin daha hızlı toparlanmasını sağlayarak, küresel toparlanmaya katkıda bulunuyor.

Küçük işletmelere yönelik kredi pazarı, 2008 finansal krizinden bu yana büyük bir değişim geçirdi. 2020 yılında pandeminin başlangıcında krediler baskı altındaydı ve bu nedenle hükümetler milyonlarca küçük işletmenin iflasını önlemek için kredi programları uygulamak durumunda kaldı. ABD’de başlatılan Maaş Koruma Programı gibi destek paketleri, birçok kişinin sermayeye erişim sağlamasına olanak tanıdı. Bu küçük işletme sahiplerinin birçoğu ise daha önce kredi kullanmamıştı. Bu deneyim küçük işletme sahiplerinin kredilere yönelik algısını değiştirdi. Aynı zamanda gelecekte de potansiyel kredi müşterileri haline gelmelerini sağladı.

PayPal ve Wakefield Research işbirliği ile bin küçük işletme sahibiyle yapılan anket çalışmasında, küçük işletme sahiplerinin %70’inin kredi kullanımıyla ilgili algısının değiştiği ortaya kondu.

Daha önce kredi ürünlerinin, zorda olan şirketler tarafından kullanıldığını düşünen işletme sahipleri, pandemiyle birlikte bu algının değiştiğini söyledi. Her üç küçük ve orta ölçekli işletme sahibinden biri, önümüzdeki yılda da kredi başvurusu yapabileceğini belirtti. Pandemi öncesine kıyasla kredi başvurusu yapmaya istekli olan işletme sahiplerinin oranında %44 artış görüldü. İşletme sahiplerinin %37’si kredi kurumlarının küçük işletmelerin başvurularına açık olduğunu düşündüğünü belirtti.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre katılımcılar aynı zamanda kredi kullanımıyla elde edilen fonların reklam ve pazarlama gibi alanlarda da kullanılacağını söylerken, reklamların odağı sosyal medya oldu.

Araştırmanın sonucunda küçük işletme sahiplerinin sermayeye duyduğu ihtiyaç ve bu ihtiyaca ulaşmak için planları öne çıktı. Ancak kredi kurumlarının küçük işletme sahiplerine kredi verme konusundaki istekliliği, işletme sahipleri için zorluk yaratmaya devam ediyor.

İngiltere finansal suçlar cennetine dönüşüyor

 

BDDK'dan 'sermaye' çalışması

 

Yüksek kur, yabancı kredi kartı kullanımını patlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)