BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriPandemi kredi kartı kullanımını nasıl değiştirdi----

Pandemi kredi kartı kullanımını nasıl değiştirdi

Pandemi kredi kartı kullanımını nasıl değiştirdi
26 Nisan 2021 - 16:07 www.finansgundem.com

Mobil alışverişlerinizde yakın zamanda yüz tanıma yöntemi kullanılabilir. Korona virüs pandemisi kredi kartı kullanımını ve bankacılığı nasıl değiştirdi?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisinin ortaya çıkmasının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Tüm dünyada alınan karantina önlemleriyle birlikte tüketicilerin harcama ve bankacılık hizmetlerini kullanma alışkanlıkları da değişti.

Geleneksel kredi kartı şirketleri daha fazla rekabetle karşı karşıya

Geleneksel bankalar ve kredi kartı şirketleri artık bankacılık ve ödeme alanının tek oyuncuları değil. Sektöre yeni dahil olan şirketler, müşterilerine daha düşük ücretler, kullanım kolaylığı sağlayan arayüzlerle hizmet sunuyor. Forbes’un haberine göre, fintek startup’ları tamamen dijital olan hizmetler sunarak pandemi döneminde milyonlarca müşteri edindi. Apple ve Uber gibi finansal kökenleri olmayan ve banka olarak tanımlanmayan şirketler ise kendi isimlerini taşıyan kredi kartlarını piyasaya sürecek. Kart puanlarıyla şirketlerin kendi ürünleri ve hizmetleri satın alınabilecek.

Mobil alışverişlerde yüz tanıma dönemi

Ödeme doğrulama yöntemi olarak yüz tanıma sisteminin, e-ticaret alanını 2025 yılında dönüştürmesi bekleniyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, Juniper Research tarafından yayınlanan bir rapor bu teknolojinin kullanımının 2020’deki 671 milyon seviyesinden, 2025 yılında 1,4 milyar kullanıcıya ulaşmasının beklendiğini ortaya koydu. Kullanıcı sayısındaki bu artış genellikle düşük maliyetle de ilişkilendiriliyor. Çünkü milyonlarca mobil kullanıcının akıllı telefonlarında kamera bulunuyor.

Korona virüs kredi kartı kullanımını nasıl değiştirdi?

Finans şirketi FIS pandemi döneminde tüketicilerin bankacılık hizmetlerini ve kredi kartı kullanma alışkanlıklarının nasıl değiştiğini inceledi. Dijital dönüşümün ölçeğine dikkat çeken araştırmada geçtiğimiz yılın bankacılık tercihlerine yer verildi: Araştırmaya katılanların %37’si geçtiğimiz 12 ayda önde gelen bir ulusal ya da küresel bankayla çalışmaya başladığını söyledi. Katılımcıların %18’i dijital bankalardan birinde hesap açtığını ifade etti. Tüketiciler bankacılık hizmetlerine yoğun ilgi gösterirken kredi kartı kullanımı sert düşüş gösterdi. ‘Şimdi al sonra öde’ gibi ödeme inovasyonlarının ise geleneksel kredi kartlarına temkinli yaklaşan genç nesil için açığı kapatabileceği düşünülüyor.

Ödül programları pandemi sonrasında güç kaybedecek

Birçok seyahat şirketi bu yaz talebin artmasını beklerken, uzmanları kredi kartı ödülleri/puanları konusunda uyarıda bulunuyor: Tüketicilerin kredi kartlarında bulunan puanların değeri havayolu şirketleri ve oteller tarafından düşürülmeden önce kullanması tavsiye ediliyor. American Airlines, United ve Delta gibi havayolu şirketleri pandemi sürecinde yeniden finansman ve teminat sağlama amacıyla puan programlarını kullandı.

Hilton geçtiğimiz nisan ayında pandeminin en zorlu finansal noktasında, American Express’e 1 milyar dolar değerinde sadakat puanı sattı. Ancak bu tür bir hamle piyasadaki puanları artıracak ve nihayetinde piyasadaki puanların fazlalaşması, puanların değerini düşürecek.

Credit Suisse'te Yönetim Kurulu çalkantısı

 

JP Morgan Bitcoin fonu kuruyor

 

Bankacılar Londra New York rotasını geri istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)