BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi iflas dalgasını tetikleyebilir----

Pandemi iflas dalgasını tetikleyebilir

Pandemi iflas dalgasını tetikleyebilir
28 Nisan 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisinin yol açtığı ekonomik buhran tarihte görülmemiş bir iflas dalgasını tetikleyebilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzmanlar şirketlerin borç batağına girmesiyle büyük bir iflas dalgası olabileceğini söyledi

Karantinadan dolayı insanların eve kitlenmesi ve dükkanların kapatılması ekonomiyi panik moduna sürükledi. Krizden önce zor durumda olan perakende ve enerji şirketleri pandemiyle birlikte uç noktalara çekildi. Birçok petrol şirketi devlet yardımı talep ederken J.C. Penney ve Neiman Marcus gibi şirketlerin iflasını açıklaması bekleniyor.

The Wall Street Journel’ın haberine göre otomotiv, seyahat ve eğlence sektörlerinin yanı sıra kriz döneminde iyi bir çeyrek geçiren sağlık sektöründe bile iflasları yakın gelecekte görebiliriz.

ABD'nin ulusal borcu, tarihte ilk kez 24 trilyon doları geçti. Donald Trump hükümeti, bu borca dört yılda 4 trilyon dolar katkı sağladı. Akıl almaz borç miktarı, Merkez Bankası'nın eşi benzeri görülmemiş bir para basma programını başlatmasından yalnızca haftalar sonra açıklandı.

Fed, ABD'de işsizliği yüzde 13'e çıkartması beklenen korona virüs krizinin finansal etkilerini azaltmak adına piyasaya 6 trilyon dolar likidite sağlaması bu durumun oluşmasında etkili oldu. 6 trilyon dolar, ABD'nin 1990 yılındaki tüm gayri safi yurt içi hasılasına denk geliyor. JPMorgan'ın verilerine göre COVID-2019, dünyaya toplamda 5,5 trilyon dolara mal olabilir.

Bireylerin ve firmaların çok fazla borçlanmaları nedeniyle harcamalarının düştüğü durum fiyatlar genel düzeyindeki beklenmeyen düşmeye bağlı olarak, gerçek (reel) servetin borçlulardan alacaklılara doğru yeniden dağıtılması anlamına gelen borç deflasyonu, tarihte görülmemiş bir iflas dalgasını tetikleyebilir.

İngiliz havayolu şirketi iflasın eşiğinde

İflaslar hızlanacak

Yoksul ülkelerin borçları ertelenecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaşar28 Nisan 2020 15:29

    HERKES AĞLIYOR DEVLETLER PARA DAGITIYOR BÖYLE ORTAMDA BATMAZLAR SADECE PATRONLAR BATTIK DEYİP PARALARI KAÇIRIRLAR ...BORSALARIN HAVASI GÜZEL BATAN OLMUYACAK DİYOR .