BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi için tarih verdiler----

Pandemi için tarih verdiler

Pandemi için tarih verdiler
15 Ocak 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Liverpool Üniversitesi'nden Profesör Julian Hiscox korona virüs için 'endemik'ten başka bir sonuç beklemediklerini belirterek, "2022'de hayat neredeyse pandemi öncesi gibi olacak" dedi.

Liverpool Üniversitesi'nden Profesör Julian Hiscox "Neredeyse geldik, en azından İngiltere için sonun başlangıcındayız" ifadelerini kullandı. Hiscox "2022'de hayat neredeyse pandemi öncesi gibi olacak" görüşünü dile getiriyor.

Değişen şey, virüse olan bağışıklığımız. İki yıl önce Wuhan'da ortaya çıkan virüse karşı kırılgandık. Bağışıklık sistemimiz için tamamen yeni bir virüstü; ilaç ve aşımız da yoktu.

ENDEMİ VİRÜSÜN KODLARINDA YAZILIYDI

Londra Üniversitesi'nden virolog Elisabetta Groppelli, "Endemiklik bu virüsün kodlarına yazılıydı" diyerek bu görüşü savunuyor.

"Çok iyimserim" diyen Groppelli devam ediyor: "Çok yakında virüsün dolaşımda olduğu, risk gruplarını koruduğumuz ancak diğer herkesin virüsü kapacağını kabul ettiği bir durumda olacağız. Ortalama bir kişi iyi olacaktır" diyor.

Hastalıkların yayılmasını çalışan epidemiyolojistler, bir hastalık kaynaklı veriler eğer, istikrarlı ve tahmin edilebilirse, endemik tanımını kullanıyor.

Imperial College'tan epidemiyolojist Profesör Azra Ghani, hastalığın halen dolaşımda olduğunu ancak hayatlarımızı kısıtlamamıza gerek olmadığını anlatmak için de bu tanımın kullanıldığını söylüyor. Ghani, çok hızlı bir şekilde bu yeni döneme ilerlediğimiz görüşünü aktarıyor.

ENDEMİK OLMASI HAFİF OLDUĞU ANLAMINA GELMİYOR

Bir hastalığın endemik olması otomatik olarak hafif olduğu anlamına gelmiyor. Profesör Azra Ghani, endemik kabul edilen ancak büyük ölümlere yol açan hastalıklar olduğunu hatırlatıyor.

Çiçek hastalığı binlerce yıl endemik olarak dolaşımda kaldı ve bulaştığı kişilerin üçte birini de öldürdü. Sıtma da endemik kabul ediliyor ancak yılda 600 bin kişinin canına mal oluyor.

Ancak korona virüs özelinde, hastalığa alışmaya başladığımızı ve vücudumuzun virüsle mücadeleyi öğrendiğine ilişkin işaretler var.

Edinburgh Üniversitesi'nden Profesör Eleanor Riley, Omikron sonlandığında, en azından İngiltere'de bir süre bağışıklık seviyesi yüksek olacak diyor.

BİRÇOK ÜLKE İÇİN HALEN PANDEMİ

Prof Hiscox da, kötü grip sezonlarında günde 200 - 300 ölüm kaydedildiğini hatırlatıyor ve bir daha sıkı karantina önlemlerinin geri dönmeyeceğini düşündüğünü aktarıyor. Doktor Groppelli de sağlık sektörünün artık, grip sezonunun aynı zamanda korona virüs sezonu olduğunu kabul etmesi gerektiğini ifade ediyor.

Profesör Eleanor Riley maskenin her ne kadar zorunlu olmasalar da tıpkı Asya ülkelerindeki gibi sık rastlanan bir manzara olacağı görüşünü dile getiriyor.Ancak bunlar aşılamanın yoğun ilerlediği ülkeler için geçerli öngörüler.

Gezegenin kalanı salgının sonunun başlangıcına halen uzak. Bazı yoksul ülkeler, halen kırılgan grupların tamamını aşılayabilmiş değil.

Doktor Groppelli dünyanın birçok yeri için bunun halen bir pandemi olduğunu söylüyor.

DSÖ acil toplantı yaptı: Uganda'da bir kişi hayatını kaybetti

 

Almanya’da aşı belgelerinde sahtecilik sayısı arttı

 

Bakan Koca'dan önemli aşı çağrısı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)