BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakPandemi emlak piyasasındaki trendleri destekliyor----

Pandemi emlak piyasasındaki trendleri destekliyor

Pandemi emlak piyasasındaki trendleri destekliyor
04 Mayıs 2021 - 18:18 www.finansgundem.com

Korona virüsün ortaya çıkmasıyla birlikte evlerinde daha fazla zaman geçiren bireyler yaşam alanlarını değiştirmeye yöneldi. Gayrimenkul piyasasındaki sert talep dalgası ABD emlak piyasasında 2008 Küresel Finans krizinin yaralarını da ortaya çıkarıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 pandemisi dünya çapında bireylerin hayat standartlarını tekrar gözden geçirmesine neden oldu. Dünyanın dört bir yanında farklı şehirlere ve eyaletlere doğru göç başladı. Bloomberg’in haberine göre ABD merkezli emlak değerlendirme ve danışmanlık firması Miller Samuel’in Başkanı ve CEO’su Jonathan Miller pandemi dönemindeki kısıtlamaların gayrimenkul piyasasındaki yükseliş fitilini ateşlediğini belirtiyor.

Haftalık olarak yazdığı gayrimenkul blog sitesi Matrix Blog’la sektör tarafından yaygın olarak okunan Miller, emlak sitelerinde arama yapmanın pandemi dönemi eğlencelerinden birisi haline geldiğini belirtiyor. Emlak uzmanına göre kısıtlamalar daha önce de var olan çeşitli gayrimenkul trendlerine ivme kazandırdığını ancak ABD’deki aşılanmanın yaygın olarak görülmesine karşın gayrimenkul satışlarındaki yükselişin devam ettiğini söyledi.

Miller, ABD’de düşük mortgage oranlarıyla oluştuğunu belirttiği emlak piyasasındaki talep patlaması için, “Gayrimenkul piyasasında inanılmaz bir talep var. Bu ülke çapında bir olgu. Tek bir şehre bağlı bir durum değil ve bu kesinlikle sürdürülebilir görünmüyor” görüşlerine yer verdi.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre ABD’deki yüksek talep gayrimenkul arzının yetersiz kalmasına yol açıyor. Bu durum ABD emtia piyasasına da kereste fiyatlarındaki sert yükseliş olarak yansıyor.

Gayrimenkul piyasasındaki arz eksikliğinin ne zaman karşılanacağına ilişkin soruya Miller, “Bana kalırsa asıl sorulması gereken soru ‘Talebin zayıflaması için fiyatların daha ne kadar artması gerekiyor?’ şeklinde olmalı” cevabını verdi. Emlak uzmanı kredi sahiplerinin yükselen fiyatları bir noktada karşılayamayacak hale geleceğini belirterek bu seviyeden itibaren talebin de yavaşlayacağını belirtti.

Miller ABD’deki gayrimenkul piyasasında asıl sorununsa yıllara dayanan envanter yetersizliği olduğunu söyledi. Miller bu durumun sebebi olarak 2008 Finansal Krizi’ni gösterdi.

Pandeminin büyük şehirlerin ölümüne yol açacağı düşüncesini fazlasıyla abartılı bulan Miller şehirlerde hayatın devam ettiğine dikkat çekiyor. Miller’a göre evden çalışma döneminde şehirlerin iş merkezleri çoğunlukla boş olmasına karşın yerleşim alanlarında hayat canlı ve aktif bir şekilde devam ediyor. Emlak uzmanı ayrıca şehir merkezlerindeki ofislerin konutlara dönüştürülmesi halinde ev sahibi veya kiracı olmak isteyen gençlerin bu konutları talep edebileceğini de ifadelerine ekledi.

Çip kıtlığındaki asıl neden balon piyasası

 

İngiltere'de konut kredileri yükselişte

 

Bankasız bir gelecek mi yaklaşıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)