BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi dünyadaki modern köle sayısını artırdı----

Pandemi dünyadaki modern köle sayısını artırdı

Pandemi dünyadaki modern köle sayısını artırdı
13 Eylül 2022 - 14:35 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgını çok sayıda insanı yoksulluğa ve aşırı çalışma koşullarının içine çekti. 2016 yılına kıyasla bugün dünyadaki modern kölelerin sayısı 10 milyon kişi arttı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugün dünya genelinde, Kovid-19 salgınının çok sayıda insanı yoksulluğa ve aşırı çalışma koşullarına itmesinin ardından, bugün dünya genelinde pek çok insan modern köle konumunda bulunuyor. Modern kölelerin sayısının 2016 yılına kıyasla on milyon kişi arttığı tahmin ediliyor.

150 kişiden biri modern köle

Uluslararası Çalışma Örgütü, Walk Free ve Uluslararası Göç Örgütü tarafından yayınlanan araştırmaya göre, zorla çalıştırılan ya da evlendirilen insan sayısı geçen yıl 50 milyonu buldu. Bloomberg’den Olivia Konotey-Ahulu’nun haberine göre bu, dünya genelinde neredeyse her 150 kişiden birine karşılık geliyor.

Aşırı yoksulluk son 20 yılda ilk kez yükseldi

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, pandemi ve sokağa çıkma yasakları, birçok çalışanın çalışma koşullarının hızla bozulmasına yol açarak onları borç batağına ve zorunlu çalışmaya itti. Dünya genelinde aşırı yoksulluk, yirmi yıldan beri ilk kez yükseldi. Rapora göre, iklim değişikliği ve silahlı çatışmalar da daha fazla insanı belirsizliğe itti.

Özel sektör ise modern kölelik adı da verilen bu tür köleliğin yüzde 86'sını oluşturuyor. Tüm zorla çalıştırma faaliyetlerinin yarısından fazlası üst orta ya da yüksek gelirli ülkelerde gerçekleşiyor. Yetişkinlerin zorla çalıştırıldığı alanların çoğunluğu hizmetler, imalat, inşaat, tarım ve ev işleri sektörlerinde gerçekleşiyor.

Özel sektör modern kölelik adı da verilen bu tür köleliğin yüzde 86'sını oluşturuyor.

Sürdürülebilir kalkınmanın antitezi

Walk Free Kurucu Direktörü Grace Forrest, “Modern kölelik, sürdürülebilir kalkınmanın antitezidir. Yine de, 2022 yılında küresel ekonomiye destek olmaya devam ediyor. Krizlerin sayısının arttığı bir zamanda, bu insan hakları ihlallerini sona erdirmenin anahtarı ancak gerçek bir siyasi iradeyle mükün olabilir” şeklinde konuşuyor.

Kadınlar ve göçmenler risk altında

Rapora göre, kadınlar ve göçmenler, kölelik söz konusu olduğunda belirli risklerle karşı karşıya kalıyor. Göçmen işçilerin zorla çalıştırılma olasılığı, çalışmayanlara göre üç kat daha fazla olurken kadınların fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalma olasılığı da erkeklere göre daha yüksek oluyor.

Raporun derleyicileri, köleliği önlemeye yönelik ilerlemenin bir işareti olarak evlilik yaşının istisnasız 18'e yükseltilmesini gösteriyor. Bunun yanında, modern köleliğe son vermek için zorla çalıştırmayla ve kaçakçılıkla mücadele için daha güçlü önlemler alınması gerektiği ifade ediliyor. 

Pandemi yüzünden Afrika'da 50 milyon çocuk menenjit aşısı olamadı

 

Pandemi çocukları daha az okuyor

 

Pandemi emeklileri iş hayatına geri dönüyor

 

Dünyada 50 milyon kişi modern köle gibi

 

Dünyada 'modern köle' denilebilecek çocuk işçiler çoğalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)