BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemi bitse de evden çalışılacak----

Pandemi bitse de evden çalışılacak

Pandemi bitse de evden çalışılacak
04 Temmuz 2021 - 08:32 www.finansgundem.com

Pandemi ile birlikte iş dünyası daha kıt kaynak ile daha verimli çalışmayı öğrendi. Yönetim Danışmanı Didem Temel, “Evden çalışmak pandemi bitse de birçok alanda kalıcı hale gelecek” dedi

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının üzerinden 15 ay geçti ve hayat henüz normale dönmedi. Birçok çalışan, işlerini evine taşıdı. İşveren de evden çalışmayı teşvik etti. Her ev adeta bir ‘'home ofis'' oldu. Çalışanlar salgın tamamen bitse de işyerlerine dönüp kaldıkları yerden devam edebilecekler mi?

Bu sorunun cevabını şirketlere yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Didem Temel cevaplandırdı. Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan Temel, pandemi ile birlikte iş dünyasının daha kıt kaynak ile daha verimli çalışmayı öğrendiğini anlattı. Temel, “Evden çalışmak pandemi bitse de birçok alanda kalıcı hale gelecek. Ofis kirası ve masrafları azaldı, işveren bu anlamda memnun'' dedi ve şunları söyledi:

ALIŞKANLIK DEĞİŞTİ
“Kötü günleri atlattığımızda iş dünyasının hemen eskiye dönmesi zor. Birçok firma çalışma alışkanlıklarını değiştirdi. Ofislerini kapatıp randevu usulü ile çalışabilecekleri ortak ofislere taşındılar. Verimli çalışan bulmak isteyen firma, pandemi koşullarına uyum sağlayabilecek çalışma alanları sunarak daha kaliteli istihdama ulaşabilecek.”

Geleceğinden endişe duyan patronun tutumu sertleşti
-İşletmesinin geleceğinden daha az endişe duyan işverenler çalışanlarına karşı duyarlı adımlar atarak, ‘Önce sağlık' dediler.

-Geleceğini garantide hissetmeyen işverenin çalışanına yönelik tutumu pandemi öncesine göre sertleşti.

-Çalışanlar ise daha kaygılı ve koşullara boyun eğen pozisyonda. Lider, yönetici ya da patron bu süreçte daha talepkar oldu.

-Uzaktan ve esnek çalışmaya destek olan, ücret dengesini bozmayan, çalışanının düşen verimliliğini artırmaya yönelik faaliyetler geliştiren örnekler de az değil.

Şirketlerin yarısı evden çalışmaya devam edecek

Evden çalışmada lider ülke: Finlandiya

Evden çalışmaya adapte olan şirketler iş hayatını dönüştürüyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb04 Temmuz 2021 09:01

    Çalışan verimliliğini artırmaya dönük hiçbir faaliyet yok sallamayın!!! Sadece işten çıkartırım tehdidi daha belirginleşti. Öyleki heran olabileceği için söyleyerek tehdit etme gereği bile duyulmuyor!!!