BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPandemi bankacıları vurdu----

Pandemi bankacıları vurdu

Pandemi bankacıları vurdu
02 Aralık 2020 - 15:52 www.finansgundem.com

Dünya çapında bankalarda işten çıkarmalar pandemi sürecinde 5 yılın zirvesine çıktı. ABN Amro ve Banco de Sabadell bu hafta 4 bin 600 kişiyi işten çıkaracaklarını açıkladı.

Pandemi etkisi ile dijitalleşme devriminin de hızlanması ve iş modellerinin üzerinde oluşan değişim baskıyla birleşince tüm dünyada bankalarda işten çıkarmalar beş yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABN Amro Bank NV ve Banco de Sabadell SA bu hafta 4 bin 600 pozisyonu tasfiye edeceklerini açıkladı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre küresel çapta işten çıkarmalar 85 bin 540'a yükseliyor ve bu, büyük bankaların köklü revizyonlara giderek 91 bin 448 pozisyonu gözden çıkardığı 2015 yılından bu yana görülen en yüksek sayı oluyor.

Hollanda'dan ABN Amro ve İspanya'dan Sabadell ile bankalar rekor düşük ve hatta negatif faizlerle karşı karşıya kalarak, Avrupa’nın işten çıkarmaların merkezinde olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte bölgedeki bankalar dünyanın diğer yerlerine kıyasla daha yüksek iş gücü güvencesiyle de karşı karşıya. Bu da işten çıkarmaların birkaç yıla yayılacağı anlamına geliyor.

 

Avrupa bankalarını batık kredilerden kurtarma planları hazır

Sberbank, parayı borsaya yatıracak

Bankacılık sektörü ekim ayında 50 milyar TL kar etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)