BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Pandemi ABD ekonomisini desteklekledi'----

'Pandemi ABD ekonomisini desteklekledi'

'Pandemi ABD ekonomisini desteklekledi'
03 Ağustos 2021 - 13:46 www.finansgundem.com

Fed/Bullard: Koronavirüs salgını ABD ekonomisini daha yüksek büyüme ve daha yüksek verimlilik dönemine soktu

St Louis Fed Başkanı James Bullard, koronavirüs salgınının ABD'yi daha yüksek büyüme, daha yüksek verimlilik ve daha yüksek oynaklığın olduğu bir döneme soktuğunu bildirdi.

Yıllarca sürecek daha yüksek büyümenin ABD ekonomisi ve Amerikalı işçiler için iyi olacağını belirten Bullard, Fed'in risk yönetimi konusunda dikkatli olması gerektiği uyarısında da bulundu.

5 yıl önce ABD ekonomisinin düşük büyüme, düşük verimlilik ve düşük enflasyon dönemine olduğu değerlendirdiklerini belirten Bullard, şimdi isbe bundan çok farklı bir ortamda olunduğunu, Fed'in daha hızlı değişim ve daha sık şoklarla başa çıkması gerektiğini vurguladı.

Bullard, "Bu ortam global dengenin keyfini çıkaracağınız bir dönemden çok farklı. Yankıları devam edecek ve alışık olduğunuzdan çok daha oynak, inişli çıkışlı olacak" diye konuştu.

Fed'in kriz dönemi politikalarını sona erdirmeye yakın zamanda başlamasını istediklerini vurgulayan Bullard, bu politikaların sona erdirilmesi ile Fed'in yüksek enflasyonun ısrarcı olmaya devam etmesi halinde piyasada, ekonomide bir kargaşa, karışıklık riskine yol açmadan küçük artırdımlar ile hareket edebilecek hale geleceğini savundu.

ABD tahvil getirileri yükselişte

Tahvil fonlarındaki büyük risk

ABD'den ezber bozan korona virüs iddiası... Hedef yine Vuhan!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)