BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPanama ormanlarından geçen 53 göçmen hayatını kaybetti----

Panama ormanlarından geçen 53 göçmen hayatını kaybetti

Panama ormanlarından geçen 53 göçmen hayatını kaybetti
07 Ekim 2021 - 13:47 www.finansgundem.com

Panama Başsavcılığı, yıl başından bu yana 53 göçmenin ABD’ye ulaşmak için Panama ormanlarını geçmeye çalışırken hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “Panama Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü, Darien bölgesinde 53 göçmenin farklı koşullarda ölümünü kaydetti” denildi.

Panama ve Kolombiya sınırında 57 bin 500 hektarlık ormanlık alana yayılan Darien bölgesinde önceki yıllarda ortalama 20-30 ceset bulunuyordu.

Bu orman rotası, göçmenlerin yalnızca yılanlar ve zorlu araziler gibi doğal tehditlerle değil, aynı zamanda buradan geçenlerin paralarına el koyup, tecavüz eden suçlularla karşı karşıya olduğu, ABD’ye yolculuğun en tehlikeli aşaması olarak biliniyor.

Panama makamlarına göre, yılın başından bu yana, yaklaşık 70 bin kişi Darien bölgesini geçti. Bu rakam geçtiğimiz beş yıldaki kişi sayısının toplamına neredeyse eşit.

Panama Savcılığı, 24 Eylül’de 2’si çocuk olmak üzere 10 cesedin bulunduğunu duyurdu.

Kolombiya, geçtiğimiz Salı günü Panama’dan Darien bölgesini geçmeye teşebbüs etmelerini önlemek için çocuklar ve hamile kadınların topraklarına girişinin kolaylaştırmasını istedi.

17 göçmenin cesedi sahile vurdu

 

Almanya'da göçmen oranı yüzde 26,7'ye yükseldi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)