BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPaludan,İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yaktı----

Paludan,İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yaktı

Paludan,İsveç'te yine Kur'an-ı Kerim yaktı
01 Mayıs 2022 - 09:15 www.finansgundem.com

Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, İsveç'in Jönköping kentinde Kur'an-ı Kerim yakarak sosyal medyada yayımladı.

İsveç polisinin izin vermemesine rağmen ülkeye gizlice giren Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Jönköping kentinde Raslatt Camisi yakınında Kur'an-ı Kerim yaktı. Etrafta kimsenin olmamasından faydalanan aşırı sağcı siyasetçi, provokasyonunu yaptıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

İsveç'in farklı kentlerinde 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Kur'an-ı Kerim yakmak için gösteri izni isteyen Paludan'ın başvurusu polis tarafından reddedilmişti.

"İslamfobiye son verin"

Öte yandan Paludan'ın Paskalya tatilinde İsveç'in çeşitli kentlerindeki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu, İsveç'in Malmö kentinde protesto edildi.

Farklı Renkler Partisi'nin (Nyans) organize ettiği gösteride, "Kur'an-ı Kerim yakılmasına son verin" ve "İslamfobiye son verin" yazılı pankartlar taşıdı.

Nyans Genel Başkanı Mikail Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Paludan'ın provokasyonlarına engel olunmasını istedi. Paludan'ın İsveç'te iç karışıklık çıkartmaya çalışan bir provokatör olduğunu söyleyen Yüksel, Paludan'ın polis ile Müslümanları karşı karşıya getirmeye çalıştığını, buna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam ediyor

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

Paludan, geçen yıl ramazan boyunca Müslümanların yoğun yaşadığı mahalleler ve camilerin yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam etmişti.

Rasmus Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde de söz konusu provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericiler de yollarda lastikleri ateşe vermiş, çıkan olaylarda 104 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı yakılmıştı.

Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna yönelik protesto

İslam karşıtı gösteride Kur'an-ı Kerim provakasyonu

Almanya'da camilere saldırı! 50 Kur'an-ı Kerim tahrip edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)