BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO bölgeye ziyaretçi sayısı yüzde 150 arttı----

O bölgeye ziyaretçi sayısı yüzde 150 arttı

O bölgeye ziyaretçi sayısı yüzde 150 arttı
28 Ocak 2019 - 18:53 www.finansgundem.com

Erzurum Valisi Okay Memiş, kış turizminin gözde merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi'ne ziyaretçi ilgisinin geçen yıla göre yüzde 150 oranında arttığını bildirdi

Memiş başkanlığında, Valilik binasındaki konferans salonunda, vali  yardımcıları, kaymakamlar ve belediye başkanlarının yanı sıra çeşitli kurumların  bölge ve il müdürlerinin katılımıyla İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı  düzenlendi.

Erzurum'da yapılan ve yapılması planlanan projelerin ele alındığı  toplantında konuşan Memiş, kent için önemli birtakım hedefler koyduklarını  söyledi.

Memiş, turizmin, en büyük istihdam kaynağı olduğunun altını çizerek,  "Hedefimiz kış turizminde Türkiye'de bir numara olmak. Palandöken'e ziyaretçi  ilgisini geçen seneyle mukayese ettiğimizde yüzde 150 artış var. Büyükşehir  belediyemiz ve otellerimiz iyi bir iş yürütüyor, çok iyi durumdayız inşallah daha  da iyiye gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki meraların yüzde 13'ünün Erzurum'da bulunduğuna da işaret  eden Memiş, "Erzurum'da, büyükbaş hayvancılıkta bir numara olmak istiyoruz, tüm  programımızı buna göre yapıyoruz. Bu konuda kamu kaynaklarını israf etmeden  yapacağımız somut projelerimiz var ve insanımızı ilinde doyurmak istiyoruz."  dedi.

"Tekstilkent projesi için şantiye şefliği yapacağım"

Memiş, istihdam sağlayıcı sektörlere yönelik projelerin önemine vurgu  yaparak, "Erzurum'daki Tekstilkent projesi çok önemli. Bizzat şantiye şefliği  yapıp o projeyi gerçekleştireceğim. İnsanlarımıza iş imkanı sağlayacağız." diye  konuştu.

Şehrin "üniversite kenti" olduğuna, üniversitelerin daha fazla sanayi  ve iş dünyasıyla irtibat halinde olması gerektiğine dikkati çeken Memiş, "Biraz  daha inovatif düşünüp şehrimizi kalkındırmamız gerekiyor." değerlendirmesinde  bulundu.

Memiş, Erzurum için planladıkları projelerin hepsini Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a tek tek anlattıklarını vurgulayarak Erdoğan'a  desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, Memiş'in konuşmasının ardından katılımcılar kurumlarının  projelerine ilişkin sunumlar yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)