BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPalandöken: Özel bankalar faiz indiriminde acele etmeli----

Palandöken: Özel bankalar faiz indiriminde acele etmeli

Palandöken: Özel bankalar faiz indiriminde acele etmeli
16 Eylül 2019 - 15:14 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Palandöken, Özel bankalar faiz indiriminde acele etmeli, "özel bankalarda devlet bankalarını örnek alarak faiz indiriminde acele etmeliler" dedi.

T. C. Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrası Ziraat ve Vakıflar Bankası'ndan sonra Halkbank'ın da kredi faiz oranlarında indirime gitmesinin sevindirici olduğıunu belirten Palandöken, "Özel bankalarda devlet bankalarını örnek alarak Faiz indiriminde acele etmeliler" dedi.

PİYASALARA HAREKET GELİR

Merkez Bankası'nın geçen hafta politika faizinde 325 baz puan indirime gitmesinin ardından Ziraat ve Vakıf Bankın peşinden Halkbank'ın da kredi faizlerini düşürmesinin sevindirici olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genrel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde indirime giden banka bugünden itibaren kullandıracağı ticari kredilerin faiz oranlarını yıllık yüzde 13-15.5 aralığına indirmesi piyasalarda canlanmaya sebep olacaktır. Kamu bankalarının yaptığı indirimlere ek olarak özel banktalarımızda acele edip indirime giderseler piyasalar daha erken rahatlayacaktır" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)