BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPalandöken: Çek Kanunu yeniden düzenlenmeli----

Palandöken: Çek Kanunu yeniden düzenlenmeli

Palandöken: Çek Kanunu yeniden düzenlenmeli
21 Kasım 2019 - 10:01 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımız ödeyemediği çek borcunun cezasını hapse girerek çekiyor. Çek Kanunu'nun yeniden düzenlenerek bu haksızlığın ortadan kaldırılması ile ilgili yapılan çalışmaları destekliyoruz" dedi

Esnafın ödeyemediği çek borcu yüzünden hapse girmesiyle ilgili  meclisten çıkacak kararı dört gözle beklediğini ve çıkacak yeni bir  düzenlemenin takipcisi olduklarını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımız ödeyemediği çek borcunun cezasını hapse  girerek çekiyor. Çek Kanunu'nun yeniden düzenlenerek bu haksızlığın  ortadan kaldırılması ile ilgili mecliste yapılan çalışmaları  destekliyor ve çıkacak kararı yakından takip ediyor. Çünkü  tüm esnaf  ve sanatkar camiası olarak bu kararı umutla bekliyoruz" dedi.

"KARŞILIKSIZ ÇEK TUTARI 2 YILDA YÜZDE 80 ARTTI"

Karşılıksız çeklerin adet ve tutarlarında artış olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomimizde zaman zaman yaşanan nakit ihtiyacı,  kredi alınamadığında çek ve senet kullanımı, kredi kartları borç  ödemelerinde sıkıntılar yaşanması gibi durumlar karşılıksız çıkan  çeklerin artışında en önemli nedenler. Türkiye Bankalar Birliği'nin Risk Merkezi raporlarında son veri olan Eylül ayındaki karşılıksız  çeklerin adet ve tutarlarında artış olduğu görülüyor. Öyle ki, bu  yılın ilk 9 ayında karşılıksız çeklerin adedi 2 yıl önce aynı döneme  göre 456 bin 968'e çıkarak yüzde 37 artarken, tutarı ise 22 milyon 324  milyon TL'ye çıkarak yüzde 80 arttı" diye söyledi.

"MECLİSTEN ÇIKACAK KARARI UMUTLA BEKLİYORUZ"

Çek borcuna karşılık hapis cezasının kaldırılması gerektiğini ve  bu yönde yapılan tüm çalışmaların yakın takipcisi olduklarının altını  çizen Palandöken, "Karşılıksız çek ve protestolu senetlerdeki artışın  önüne geçmek için esnafımızın öncelikle sicil affına ihtiyacı var. Çünkü kara liste sorunu yüzünden kredi alamayan esnafımız ya  tefecilerin eline düşüyor ya da çek ve senet kullanmak zorunda  kalıyor. Borcunu ise ödeyemediğinde hapis cezası ile karşılaşıyor. Çek Kanunu yeniden düzenlenerek hapis cezası kaldırılmalı. Esnafımız  ödeyemediği çek borcunu hapiste zaten ödeyemez. Çünkü çek borcu hapis  cezası verilecek kadar ağır ve yüz kızartıcı bir suç değil. Bu konu  ile ilgili mecliste çıkacak olan yeni düzenlemeyi tüm camiamız büyük  bir umutlak takip etmektedir" şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)