BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Müşerref öldü----

Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Müşerref öldü

Pakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Müşerref öldü
05 Şubat 2023 - 09:34 www.finansgundem.com

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref 79 yaşında öldü.

79 yaşındaki Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in bir süredir Dubai'deki bir hastanede tedavi gördüğü ve burada yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Emekli general olan Pervez Müşerref, 1999'da yaptığı darbeyle iktidara gelmiş ve kendisini cumhurbaşkanı ilan ettiği 2001 yılından 2008'e kadar Pakistan'ın başında kalmıştı.

Müşerref hakkında açılan davalar yüzünden 2016'dan beri Dubai'de yaşıyordu.

Pakistan medyası 79 yaşındaki Müşerref’in bir süredir hastalıklarla mücadele ettiğini açıklarken son nefesini Dubai’deki bir hastanede verdiğini duyurdu. Göreve geldikten sonra reformcu kararlarla uluslararası kamuoyunun desteğini toplayan Müşerref, ABD’nin en müttefiklerinden biri olarak görülüyordu.

Uzmanlar, Hindistan ile Pakistan arasında bitmek bilmeyen bir kriz olan Keşmir sorununun Müşerref döneminde çözülmeye yakın olduğunu fakat barış görüşmelerinin Müşerref döneminin sonrasında ilerlemediğine de dikkat çekti.

2013 yılında Pakistan’da seçimlere girmek isteyen fakat diskalifiye edilen Müşerref, 2007 yılında anayasaya aykırı bir biçimde olağanüstü hâl ilan ettiği ve yargı mensuplarını tutuklattığı gerekçesiyle vatana ihanetle suçlandı. 2007’de suikasta kurban giden eski Başbakan Benazir Butto’yu Taliban’ın öldüreceğine dair istihbarat almasına rağmen gerekli tedbirleri almamakla suçlanmıştı.(Sözcü)

Pervez Müşerref gözaltına alındı

Pervez Müşerref'e şok suçlama

Pakistan eski Cumhurbaşkanı Müşerref'in idam kararında yeni adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)