BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'dan Afganistan'a çağrı: Sınır güvenliğini sağlayın----

Pakistan'dan Afganistan'a çağrı: Sınır güvenliğini sağlayın

Pakistan'dan Afganistan'a çağrı: Sınır güvenliğini sağlayın
17 Nisan 2022 - 14:11 www.finansgundem.com

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Pakistan güvenlik güçlerinin hududun diğer tarafından teröristler tarafından hedef alınması nedeniyle Afganistan'dan sınır güvenliğini sağlamasını istedi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da faaliyetler yürüten teröristlerin herhangi bir yaptırımla karşılaşmadan Afganistan topraklarını kullandığını açıkladı.

Açıklamada, sınırdaki olayların arttığı ve Pakistan güvenlik güçlerinin sınırın diğer tarafından hedef alındığı kaydedilerek, Afganistan'dan sınır güvenliğini sağlaması istendi.

Aralarında Pakistan Talibanı (TTP) gibi yasaklı grupların da bulunduğu terör örgütlerinin, Pakistan'ın sınır güvenlik noktalarına saldırılarının devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, İslamabad'ın bir kez daha Afganistan topraklarını kullanan teröristlerin Pakistan içinde faaliyetler yürüttüklerinde herhangi bir ceza ile karşılaşmamasını kınadı.

Kabil yönetiminden, Pakistan'da terör faaliyetlerinde bulunanlara yönelik sert adımlar atılması talep edilen açıklamada, Pakistan'ın Afganistan'ın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğu yinelendi.

Pakistan'ın saldırılarında en az 15 sivil hayatını kaybetti

Taliban geçici hükümetinin Host Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Mustagfer Gurbuz, dün basına yaptığı açıklamada, Pakistan hava kuvvetlerinin Host'un Spire ilçesindeki 4 köye hava saldırısı düzenlediğini söylemişti.

Kunar Valiliği Sözcüsü Kari Nacibullah Hanif de Pakistan sınır askerlerinin Kunar'ın Şaltan ilçesindeki Gerney köyüne havan saldırısı düzenlediğini kaydetmişti.

Bu saldırılarda en az 15 sivilin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Kabil Büyükelçisini bakanlığa çağırarak saldırılarla ilgili izahat istemişti.

Pakistan, Afganistan topraklarına saldırdı

Pakistan'ın yeni başbakanından Türkiye mesajı

Kanada’da teravih namazından çıkanlara saldırı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)