BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPakistan'da eski Başbakan'ın destekçileri polisle çatıştı----

Pakistan'da eski Başbakan'ın destekçileri polisle çatıştı

Pakistan'da eski Başbakan'ın destekçileri polisle çatıştı
25 Mayıs 2022 - 16:57 www.finansgundem.com

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'ın İslamabad'da erken seçim talebiyle yapacağı yürüyüşü engellemek isteyen polislerle Han destekçileri çatıştı.


Pakistan polisi, Pencap eyaletinde İslamabad'a çıkan birçok yolu konteynerlerle kapattı. Bunun üzerine Pencap'ın farklı bölgelerinde barikatları aşmak isteyen Han destekçileri ile polis arasında çatışma yaşandı.

Polis, eyaletin en büyük kenti Lahor'ın farklı noktalarında toplanan İmran Han'ın lideri olduğu Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) taraftarlarını dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. PTI çalışanları da polise taş atarak karşılık verdi. Han destekçileri, polisin çektiği dikenli telleri çeşitli aletlerle kesti.

Hükümetten izin yok

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, hükümetin göstericilerin başkente girmesine izin vermeyeceğini bildirdi. Sanaullah, göstericilerin kanunları çiğnemesi durumunda sert bir karşılık göreceğini belirtti.

250 kişi gözaltında

PTI yetkilileri, polisin dün Han'ın destekçilerine yönelik operasyonunda gözaltına alınanların sayısının bini aştığını söyledi. Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) sözcülerinden Ataullah Tarar ise kanun ve düzenin sağlanması için "engelleyici bir önlem" olarak 250 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Ne olmuştu?

Han, 22 Mayıs'ta Peşaver'de, yeni hükümeti kabul etmeyeceklerini söyleyerek, destekçilerini erken seçimler için baskı yapmak üzere 25 Mayıs'ta İslamabad'da barışçıl şekilde yürümeye çağırmıştı. PTI Sözcüsü Fawad Chaudhry, dün, polisin Han'ı destekleyenlerin evlerine operasyona başlattığını ve onlarca kişinin gözaltına alındığını bildirmişti. İslamabad yönetimi dün aldığı kararla Han'ın yapmayı planladığı yürüyüşe yasak getirmişti.

Pakistan Parlamentosunda 10 Nisan'da yapılan güven oylaması sonucu İmran Han hükümeti düşmüştü. Ülkede 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, Mecliste 11 Nisan'da düzenlenen seçimde 174 oy ile salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

Han, yaşananlardan ABD'yi sorumlu tutuyor

Han’ın Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarını başlattığı 24 Şubat'ta Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi, Batılı ülkelerde rahatsızlık uyandırmıştı. Bu durumu, ülkesinin "gaz tedarikine, buğdaya ve siber güvenlikle ilgili teknolojiye ihtiyaçları olduğu" sözleriyle savunan Han, hükümetinin düşürülmesinden ABD'yi sorumlu tutuyor.

Eski Pakistan Başbakanı'ndan İslamabad'da yürüyüş çağrısı

Pakistan'ın eski Başbakanı Han'dan erken seçim çağrısı

Pakistan'da çalkantılı dönem: Tartışmalar alevleniyor!

Pakistan'da seçim öncesi toplu istifa

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'ın destekçileri protesto gösterileri yaptı

Pakistan'da Şahbaz Şerif başbakanlığa seçildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)